Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví

Počet shlédnutí: 738

​20.1.2016 • Tuto sobotu 16. ledna měli uchazeči o studium, jejich přátelé a rodinní příslušníci možnost podívat se na půdu Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové v rámci Dne otevřených dveří. Program proběhl v dopoledních a odpoledních hodinách a zahrnoval nejen besedu s představiteli fakulty a studenty, ale také návštěvu výukových pracovišť a ubytovacích prostor studentů.

A co budoucí vysokoškoláky nejvíce zajímá? Jaké výhody studium na vojenské škole nese, jaká jsou omezení v porovnání s civilními studenty, v jakých hodnostech dostudují, kam mohou nastoupit po škole, jaké je to na zahraničních misích, jak ovlivňuje závazek mateřská a rodičovská dovolená, v čem se liší vojenská medicína od té civilní, a mnoho dalších otázek vztahujících se ke studiu i k závazku vojáka z povolání. Komu se nepodařilo zúčastnit se besedy a nyní se rozhoduje, se zda se přihlásit na Univerzitu obrany, tomu mohu ze srdce doporučit fb stránky pro uchazeče www.facebook.com/groups/fvz.uchazeci2016, kde má každý příležitost na vše podstatné se doptat přímo současných studentů FVZ.

Den otevřených dveří nabídl i možnost pohovořit si se zástupci rekrutačních pracovišť a on-line si podat přihlášku přímo na místě, což uchazečům usnadnilo plánování vyšetření zdravotního stavu ve vojenské nemocnici. Studentský život mimo brány fakulty jim představila četařka Bc. Šárka Odložilová, zástupkyně Unie studentů a přátel FVZ, podmínky přijímacího řízení vysvětlil Dr. Peter Pudík ze studijní skupiny FVZ a podmínky studia na civilní Lékařské fakultě UK paní proděkanka docentka Alena Stoklasová. 

Děkujeme všem, kteří se Dne otevřených dveří Fakulty vojenského zdravotnictví zúčastnili, a těm, kteří si podají přihlášku (termín podání je do 29. února 2016), přejeme hodně štěstí u přijímacího řízení.

 

Autor: Lenka Zárybnická, foto: Dita Zetochová​

​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa