Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Plukovník Alexandr Štefek převzal profesorský dekret z rukou ministra obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Plukovník Alexandr Štefek převzal profesorský dekret z rukou ministra obrany

Počet shlédnutí: 1098

​14.1.2016 • Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval plukovníka doc. Dr. Ing. Alexandra Štefka profesorem pro obor vojenská technika - elektrotechnická na návrh Vědecké rady Univerzity obrany. Slavnostní předání jmenovacího dekretu se uskutečnilo ve Vojenském salonku Ministerstva obrany Na Valech z rukou ministra obrany Martina Stropnického ve čtvrtek 14. ledna.

Vedoucí katedry systémů protivzdušné obrany Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany plukovník Alexandr Štefek je významnou vědeckou a pedagogickou osobností. V roce 1994 absolvoval Vojenskou akademii v Brně. Za vynikající výsledky v průběhu studia a při závěrečné zkoušce získal Cenu rektora. V roce 1995 byl přijat na místo odborného asistenta Katedry technické kybernetiky a vojenské robotiky Fakulty letectva a protivzdušné obrany Vojenské akademie v Brně a v současné době zastává funkci prorektora pro vědeckou a expertní činnost Univerzity obrany.

Pro svojí vědeckou, výzkumnou a odbornou činnost je oceňován nejen na domácí půdě Univerzity obrany v Brně, ale též ve veřejném vysokém školství. Masarykova univerzita v Brně či řada zahraničních univerzit v čele s École de Saint Cyr ve Francii, případně Trenčínská univerzita A. Dubčeka jsou důkazem jeho špičkové, profesionální činnosti.

Ministr obrany Martin Stropnický při jmenování vyzdvihl rozsáhlé znalosti a odbornost profesora Alexandra Štefka. „Velice si vážím toho, že máme odborníka vašeho formátu. I přes to, že jste jistě měl spoustu nabídek z civilních škol, setrval jste v armádě a prokázal tak vaší věrnost a oddanost,“ uvedl.

Předávání se účastnila i řada významných hostů. Nechyběl státní tajemník Ministerstva obrany Petr Vančura, rektor - velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl, děkan Univerzity obrany plukovník Libor Dražan či předseda Akademického senátu Fakulty vojenských technologií UO podplukovník Ladislav Hagara.​


Autor: Michal Voska​, army.cz

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa