Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Náčelník Generálního štábu AČR slavnostně zahájil utkání Hokejových her 2016

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Náčelník Generálního štábu AČR slavnostně zahájil utkání Hokejových her 2016

Počet shlédnutí: 352

​​​​​​11.1.2016 • Generálporučík Josef Bečvář v pátek společně s brněnským primátorem Petrem Vokřálem slavnostně zahájil druhý extraligový zápas brněnských Hokejových her 2016, v němž se utkali hráči brněnské Komety a Sparty Praha. Svou přítomností tak náčelník Generálního štábu AČR podpořil rozhodnutí organizátorů her vzdát poctu válečným veteránům, armádě a členům záchranných sborů.

„Je to od pořadatelů velmi dobrý nápad, že si vzpomněli na vojáky, kteří působí v zahraničních misích, ale i na ty, kteří plní své úkoly na území České republiky, je dobře, že si vzpomněli na policisty, hasiče a další," vysvětlil náčelník Generálního štábu své rozhodnutí poskytnout záštitu projektu, inspirovanému zámořskou NHL. Partnerem pořádající Komety byla Univerzita obrany, jediná vojenská vysoká škola v ČR, jejíž studenti ve svém volném čase vypomáhali s pořadatelskou službou.

„Hrával jsem hokej, je to zajímavá rychlá hra, jako mladí jsme to zkoušeli mnozí, někdo více, někdo méně," vysvětlil svůj pozitivní vztah ke sportu generálporučík Josef Bečvář nedlouho předtím, než společně s brněnským primátorem Pavlem Vokřálem v přímém televizním přenosu vstoupili mezi hráče na ledovou plochu uprostřed dočasné arény, v jejíchž ochozech se v tu chvíli tísnilo 21 500 diváků, kteří tak vytvořili nový návštěvnický rekord v historii českého hokeje. Předtím, než hráči zkřížili své hokejky v boji o ligové body, vhodili zmínění muži společně mezi kapitány slavnostní buly.

Hlavní část pocty armádě a záchranným sborům proběhla minulou neděli v rámci zápasu mezi Kometou Brno a plzeňskými Indiány. Na ledovou plochu vstoupilo 14 novodobých válečných veteránů, slavnostní buly vhodil spolu s jihomoravským hejtmanem rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl a při rozbruslení nastoupili hráči ve speciálních „maskáčových" dresech, jež budou vydraženy, a výtěžek bude zaslán na Vojenský fond solidarity.​


Autor: Viktor Sliva​

​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa