Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Družstva UO úspěšně zakončila střelecký rok

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Družstva UO úspěšně zakončila střelecký rok

Počet shlédnutí: 1047

​​11.1.2016 • Těsně před Vánocemi se na střelnici penzionu Myslivna v Lednici uskutečnilo druhé kolo mezinárodní střelecké soutěže „AISP – SPIA International shooting league". Univerzitu obrany reprezentovala dvě družstva, která skončila na 2. a 3. místě. Stejného umístění dosáhli rotný Bc. Ivo Zerzánek a Mgr. Radek Nedoma při vyhodnocení mezinárodní střelecké ligy jednotlivců v roce 2015.

V Lednici Univerzitu obrany zastupovala družstva ve složení: družstvo A - Ing. Petr Eisenhammer, rotmistr Vladimír Zralý a Mgr. Radek Nedoma, družstvo B - majorka Ing. Blanka Adámková, Ph.D., rotná Bc. Lucie Babíková, četařka Jitka Tichá a rotný Bc. Ivo Zerzánek.

Soutěžilo se v několika střeleckých disciplínách. Mířená střelba pistolemi CZ 75 a CZ 75 SP01, a to 3 rány (nástřel) + 10 ran vstoje na 20 metrů, na mezinárodní terč s kruhy, obranná střelba s přebitím na stejné terče ve vzdálenosti 15 metrů (8 ran) a 10 metrů (7 ran) v časovém limitu 30 sekund a mířená střelba na laserové střelnici 10 ran.

Vyhodnocení proběhlo hned po dostřílení posledního družstva v salonu penzionu Myslivna. V kategorii jednotlivců obsadil celkové 3. místo rotný Ivo Zerzánek, v ženské kategorii 1. místo majorka Blanka Adámková, 2. místo četařka Jitka Tichá a 3. místo rotná Lucie Babíková .V kategorii družstev obsadilo „áčko" 2. místo a „béčko" 3. místo z celkového počtu 12 družstev. 

Poté proběhlo vyhodnocení mezinárodní střelecké ligy jednotlivců. Do té se započítávaly výsledky ze soutěží 1. kola „AISP – SPIA International shooting league" v Mikulově, „Memoriálu Marie Ljalkové" v Brně a z této soutěže. Dle umístnění dostal každý jednotlivec umístněný do 20. místa příslušný počet bodů (za 1. místo bylo 20 bodů). Po sečtení se na krásném 2. místě umístil rotný Ivo Zerzánek a hned za ním na místě třetím Mgr. Radek Nedoma. 

Touto soutěží jsme ukončili střelecky celkem úspěšný rok. Někdy se dařilo, někdy ne, ale vždy jsme byli v horních příčkách umístnění a Univerzitu obrany tak úspěšně reprezentovali. Tímto bych chtěl také poděkovat všem velitelům a nadřízeným za podporu.    

 
Autor: Vladimír Zralý​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa