Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studijní cesta 30. kurzu generálního štábu u institucí NATO a EU

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studijní cesta 30. kurzu generálního štábu u institucí NATO a EU

Počet shlédnutí: 1375

​​5.1.2016 • Nedílnou součástí výukového programu kurzu generálního štábu, který spadá do systému kariérového vzdělávání příslušníků resortu obrany, je i studijní cesta na národní a mezinárodní zastoupení Severoatlantické aliance a Evropské unie v Belgii.

Ve dnech 7. až 11. prosince 2015 organizovalo Centrum bezpečnostních a vojensko-strategických studií návštěvu 30. kurzu generálního štábu na národním zastoupení při NATO a EU v Bruselu a návštěvu Vrchního velitelství spojeneckých sil v Evropě (SHAPE) v Monsu.



Účastníci kurzu měli možnost konfrontovat své teoretické znalosti s realitou aktuálně řešených problémů na vojenskostrategické úrovni jak NATO, tak i EU. Přednášky, které objasňovaly organizační strukturu, působnost a úkoly národních i mezinárodních složek, umožnily účastníkům kurzu rozšířit své znalosti a získat dostatek podnětů nejenom pro další studium, ale i pro následnou práci na jednotlivých funkcích.

Stěžejním tématem diskuzí mezi účastníky kurzu a představiteli složek NATO i EU byla potřeba urychleně reagovat na současné bezpečnostní hrozby, které mohou narušit bezpečnostní stabilitu nejenom v problémových oblastech dnešního světa, ale ve svém důsledku mohou mít neblahý dopad i na bezpečnostní stabilitu v Euroatlantické oblasti.



Autor: Zdeněk Petráš

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa