Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Prezentace Katedry radiolokace a Katedry leteckých elektrotechnických systémů

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Prezentace Katedry radiolokace a Katedry leteckých elektrotechnických systémů

Počet shlédnutí: 1049

​​21.12.2015 • V pondělí 14. prosince 2015 se na své domácí půdě zájemci ze 3. a 4. ročníků Střední průmyslové školy v Přerově seznámili se základní strukturou studia na Univerzitě obrany, detailněji pak s Katedrou radiolokace a Katedrou leteckých a elektrotechnických systémů.

Přednášející podplukovník Ing. Radim Bloudíček, Ph.D. (letecké elektrotechnické systémy) a kapitán Ing. David Novák (radiolokace) studentům přiblížili své odborné profese, možnosti studia na Univerzitě obrany v Brně a kariéru vojáka profesionála. 

Pro středoškolské studenty elektrotechnického oboru se přednáška zdála býti přínosem, neboť nahlédli do oblasti jim blízké a povrchově pronikli do problematiky pasivních sledovacích systémů, elektronického boje, leteckých elektrotechnických systémů a radiolokace. Samotná odezva studentů v závěru pak byla velmi pozitivní a není pochyb o tom, že Univerzita obrany v Brně nepochybně představuje jednu z možných budoucích cest i těchto středoškoláků.

Příjemnou zprávou pro zájemce o elektrotechnické směry na Univerzitě obrany je pak skutečnost, že stále rostoucí poptávka po absolventech výše zmíněných kateder znamená jisté uplatnění v zajímavých a dynamicky se rozvíjejících technických disciplínách. Zajímavé uplatnění a kariérní růst v tomto případě nenabízí jen Armáda České republiky, ale i mezinárodně úspěšné firmy v civilním sektoru.

Není se tedy čemu divit, že studium některých oborů lze považovat za dobrou investici do dalšího života.


Autor: David Novák​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa