Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Student UO mezi nejlepšími akademickými sportovci Brna

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Student UO mezi nejlepšími akademickými sportovci Brna

Počet shlédnutí: 458

​​​2.12.2015 • Student třetího ročníku civilního studijního modulu Ochrana obyvatelstva Petr Handl byl v úterý 1. prosince v historické jednací síni Úřadu Jihomoravského kraje oceněn spolu s dalšími úspěšnými akademickými sportovci města Brna. Hráč stolnětenisového klubu Moravská Slavia obsadil na letošních Akademických hrách v Olomouci druhé místo ve čtyřhře a dále vybojoval dvě třetí místa - mezi jednotlivci a ve smíšené čtyřhře.

Petra Handla, jenž nedávno oslavil dvacáté narozeniny, přivedla ke stolnímu tenisu už v dětství jeho sestra Simona. Ta se na oplátku nechala bratrem inspirovat k minigolfu, u tohoto sportu už zůstala a dosáhla v něm až na titul mistryně Evropy a světa. Petr má podle odborníků před sebou zajímavou budoucnost, v současnosti je oporou extraligového týmu Moravská Slavia, v jehož barvách mimo jiné nedávno odehrál vynikající zápas proti ukrajinskému reprezentantovi Sitakovi.

Z „Morendy" Petr Handl před dvěma lety přestoupil na jednu sezonu do německého klubu Badrapp Rappenau, v němž získal zkušenosti z tamní třetí nejvyšší soutěže. Zpět do brněnského klubu jej přivedla časová náročnost cestování na zápasy a snaha skloubit sport se studiem. Jako poloprofesionál nastupuje kromě víkendových dvojzápasů čtyřikrát do týdne k dvouhodinovým tréninkům. „Teď se mi daří nejlíp. Trénuju pořád stejně. Jsem buldočí povaha. Když něco dělat, tak naplno. Snažím se poprat o nejlepší výsledky," zhodnotil nedávno v rozhovoru pro denní tisk své momentální sportovní rozpoložení.

Po absolvování Gymnázia Vídeňská se Petr Handl rozhodl pro výběr studijního modulu Ochrana obyvatelstva na Fakultě vojenského leadershipu Univerzity obrany mimo jiné s ohledem na svou zálibu v přírodních vědách, navíc ho láká praktické uplatnění, které shrnuje ve větě: „Záchrana lidského života je více než kontrola finančních toků." V současnosti se úspěšný sportovec připravuje na završení první etapy svého vysokoškolského studia, pro bakalářskou práci si zvolil téma Příprava a vzdělání pracovníků krizového managementu. Na jaře ho pak ještě čeká praxe v rámci Integrovaného záchranného systému na Krajském ředitelství Hasičského záchranného sboru.

„Ocitnout se tady mezi olympioniky a účastníky mistrovství světa je pro mě hodně výjimečné," zhodnotil Petr Handl stručně své dojmy z pondělního ceremoniálu na krajském úřadě, kde převzal ocenění z rukou náměstka jihomoravského hejtmana Stanislava Juránka, ředitele Centra tělesné výchovy a sportu UO plukovníka Petra Hanáka a zástupkyně České asociace univerzitního sportu. Ani v tento den nepolevil civilní student vojenské školy v úsilí dosáhnout vyšších sportovních met a po lehkém občerstvení odešel na pravidelný večerní trénink.



Autor: Viktor Sliva​

​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa