Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Příprava spolupráce ve výuce i výzkumu s polskou leteckou akademií

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Příprava spolupráce ve výuce i výzkumu s polskou leteckou akademií

Počet shlédnutí: 687

​​25.11.2015 • Dalším krokem v rozvoji spolupráce Univerzity obrany s polskou vojenskou leteckou akademií Wyzsza Szkola Oficerska Sil Powietrznych - Polish Air Force Academy (PAFA) je návštěva zástupců polské vojenské školy v Brně. V úterý 24. listopadu se prorektor pro vnitřní řízení plukovník gšt. Miloslav Bauer a další zástupci UO setkali s prorektorem pro mezinárodní vztahy a rozvoj PAFA profesorem Krzystofem Zaleskim, kvestorem Waldemarem Bieniekem a děkanem Fakulty národní bezpečnosti a logistiky Jaroslawem Kozubou. 

Univerzita obrany s polskou leteckou akademií spolupracuje prostřednictvím Katedry letectva a letecké techniky Fakulty vojenských technologií v rámci EUAFA (European Air Force Academy) a vyvíjí aktivity v oblasti dvoustranné spolupráce. Jde především o projekty v rámci ERASMUS+ a o krátkodobé kurzy pro odbornosti vzdušných sil. 

„Máme ambici rozšířit tuto dosavadní spolupráci o možnost studia jednoho semestru oboru letecký technik v angličtině se vzájemnou výměnou našich studentů," popsal jedno z témat úterního jednání plukovník gšt. Miloslav Bauer. Další stránkou kooperace se má stát mezinárodní vědecký projekt, zaměřený na některou z oblastí letecké techniky.

Po dopoledním jednání si zástupci polské vojenské letecké akademie prohlédli výuková a vědecká pracoviště Katedry letectva a letecké techniky a Katedry leteckých elektrotechnických systémů v budově na Kounicově ulici 65 a v objektech Kasáren Černá pole. „Ukažte, co umíte," vyzval profesor Zaleski přítomné studenty, připravující se na trenažérech na své první skutečné lety, které by měly proběhnout během příštího akademického roku.

​Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa