Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zahájení provozu nové multiuživatelské laboratoře v KČP

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Zahájení provozu nové multiuživatelské laboratoře v KČP

Počet shlédnutí: 1276

​24.11.2015 • Ve čtvrtek 19. listopadu byl v areálu Kasáren Černá pole, za přítomnosti děkana Fakulty vojenských technologií plukovníka doc. Ing. Libora Dražana, CSc., slavnostně zahájen provoz nové „Multiuživatelské laboratoře s integrovaným zabezpečovacím systémem". Tato laboratoř, která se skládá ze dvou částí, a to z učebny a z výcvikového polygonu, je určena zejména pro podporu výuky ve studijním oboru Technologie pro ochranu majetku a osob bakalářského studijního programu Technologie pro obranu a bezpečnost na Fakultě vojenských technologií. 

Podle slov jeho garanta prof. Zdeňka Vintra představuje vybudování laboratoře důležitý krok, jak pro zkvalitnění výuky v tomto studijním oboru, tak i pro zvýšení jeho atraktivity z hlediska budoucích studentů. Vlastní laboratoř je vybavena nejen nejmodernějšími prvky z oblasti zabezpečovacích systémů, ale i softwarovým vybavením umožňujícím stanovit míru odolnosti modelovaného zabezpečovacího systému. 

​Podle slov ředitele firmy EBIS, která byla dodavatelem technologie laboratoře, Ing. Jindřicha Malacha, jde o unikátní pracoviště, které umožní studentům získat dovednosti a praktické zkušenosti s návrhem, hodnocením i realizací moderního zabezpečovacího systému. Vybudování laboratoře kladně hodnotil i zástupce ředitele Agentury hospodaření s nemovitým majetkem MO Ing. Dalibor Valder, který vidí možný potenciál této laboratoře i v oblasti přípravy odborníků resortu, kteří se podílejí na provozu a údržbě systémů fyzické ochrany důležitých objektů MO.
 

Autor: Petr Hubáček

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa