Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti FVZ UO v nových hodnostech

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Studenti FVZ UO v nových hodnostech

Počet shlédnutí: 1498

​​6.11.2015 • Příchod nového akademického roku znamená pro vysokoškolské studenty důležitý milník v jejich cestě za vzděláním. Pro ty úspěšně studující na Univerzitě obrany je ale takový okamžik spojen také s příjemným oceněním vojenským. V pátek 30. října 2015 proběhl na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové slavnostní nástup 9. a 10. školní roty školního pluku Univerzity obrany, na kterém byli studenti jednotlivých ročníků jmenováni do vyšších hodností.

Naši kolegové, kteří úspěšně ukončili „prvák" a vstoupili do druhého ročníku studia, byli jmenováni do hodnosti desátník/desátnice. Studenti třetího ročníku, který zahrnuje mimo jiné i absolventský ročník studijního oboru Zdravotnický záchranář, byli jmenováni do hodnosti četař/četařka a čtvrťáci byli povýšeni do hodnosti rotný/rotná. 

Studenti pátých ročníků přešli svým povýšením z hodnostního sboru poddůstojníků do hodnostního sboru praporčíků. Některé z těchto studentů, kteří byli jmenováni do hodnosti rotmistr/rotmistryně, čekají letos státnice ve studijním oboru Vojenské zubní lékařství nebo Vojenská farmacie. Šestý ročník budoucích absolventů studijního oboru Vojenské všeobecné lékařství byl povýšen do hodností nadrotmistr, případně nadrotmistryně.

Ceremonie proběhla pod velením velitele školního pluku plukovníka Ing. Jaroslava Krále, který každému osobně předal nové hodnostní označení a poblahopřál k povýšení. Nám studentům nepřinesl tento slavnostní nástup jen jmenování vyšších hodností, ale vnímáme ho také jako určité ocenění za zvládnutí náročného loňského roku studia a současně jako impuls k novým úkolům, které nás čekají v roce letošním. 

A třebaže některým může připadat, že „ta frčka na rameni" není v porovnání s množstvím nabytých znalostí zase tak důležitá, za zvuku státní hymny, která zazněla na konci nástupu, na to pomyslel opravdu jen málokdo.

 

Autoři: Jiří Néma, foto: Dita Zetochová

​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa