Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Burzu práce a vzdělání v Olomouci podpořila také Univerzita obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Burzu práce a vzdělání v Olomouci podpořila také Univerzita obrany

Počet shlédnutí: 261

​​23.10.2015 • V úterý 20. října 2015 se konala na Výstavišti Flora v Olomouci jedna ze tří Burz práce a vzdělání v Olomouckém kraji. Akci organizovala Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR a Úřadem práce ČR. Smyslem celé akce bylo zejména pomoci uchazečům při výběru budoucího povolání nebo při hledání zaměstnání, prezentovat významné zaměstnavatele Olomouckého kraje a střední a vysoké školy, o jejichž absolventy mají firmy největší zájem.

Letošní burzy se tak zúčastnilo asi 50 významných zaměstnavatelů zejména z Olomoucka a Prostějovska, kterým dlouhodobě chybí kvalifikovaná pracovní síla. Vedle zaměstnavatelů se prezentovalo okolo čtyřiceti středních a vysokých škol. Burzu proto navštívili jak zájemci o studium, tak i ti, kdo se nějakým způsobem podílejí na volbě povolání.

Zástupci z  Univerzity obrany si pro návštěvníky připravili atraktivní doprovodný program, který zahrnoval seznámení se s novými zbraněmi používanými v AČR, ukázky balistické ochrany vojáků nebo střelbu na laserovém střeleckém trenažéru. V neposlední řadě poskytli všem uchazečům a zejména výchovným poradcům středních škol podstatné informace o možnostech studia na jednotlivých fakultách Univerzity obrany, podmínkách přijímacího řízení nebo průběhu studia či uplatnění absolventů po ukončení studia.


Autor: Roman Hanzlík

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa