Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany na přehlídce Záchranáři v akci

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany na přehlídce Záchranáři v akci

Počet shlédnutí: 1545

​​20.10.2015 • Již podruhé byla Univerzita obrany oslovena organizátory aktivity „Záchranáři v akci" v Ivančicích u Brna, aby její příslušníci reprezentovali Armádu České republiky v rámci ukázek záchranných a bezpečnostních složek. Letošní akce proběhla v neděli 18. října 2015.

V pestrém programu vystupovala Kynologická záchranná jednotka ČR, různé složky Policie ČR, jednotky Hasičského záchranného sboru JMK a Sboru dobrovolných hasičů z Němčic, prvky Zdravotnické záchranné služby JMK a řada dalších skupin v rámci doprovodného programu.

Armádu České republiky reprezentoval vrtulník Mi-171 (včetně seskoku výsadkářů a ukázky transportu raněného v podvěsu pod vrtulníkem) a skupina studentů Univerzity obrany (5 studentů z brněnských fakult a 2 studenti - zdravotničtí záchranáři z FVZ). Kromě téměř již standardní ukázky taktické činnosti skupiny COMMANDOS při osvobození rukojmí byli studenti po celou dobu programu k dispozici návštěvníkům akce u „stánku" Univerzity obrany. Jednak podávali zájemcům informace, včetně o přijetí ke studiu, dále umožňovali širokému věkovému spektru účastníků manipulaci se zbraněmi a organizovali soutěže o upomínkové propagační materiály UO. Oba studenti FVZ potom celou dobu ukázek a doprovodného programu čelili mohutnému zájmu o možnost vyzkoušení si svých schopností a dovedností na resuscitačním simulátoru a při poskytování další první pomoci.

​Všichni studenti svým vystupováním a předvedenými znalostmi a dovednostmi vzorně reprezentovali armádu a Univerzitu obrany. Podle vyjádření organizátorů přehlídky schopností a dovedností záchranných a bezpečnostních složek velmi pozitivně přispěli k úspěchu akce, které se zúčastnilo kolem 2000 návštěvníků.

Autor: Zdeněk Flasar

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa