Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Rektor-velitel zahájil nový akademický rok na střelnici

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Rektor-velitel zahájil nový akademický rok na střelnici

Počet shlédnutí: 205

​​​16.10.2015 • Ve čtvrtek 15. října 2015 byl rektorem-velitelem Univerzity obrany brigádním generálem Bohuslavem Přikrylem zahájen netradiční formou na vojenské střelnici v Brně-Slatině akademický rok 2015/2016. I přes nepříznivé počasí se tohoto odborného zaměstnání na pozvání rektora-velitele UO zúčastnili významní hosté a partneři Univerzity obrany.

Celé zaměstnání bylo zaměřeno zejména na seznámení se se zbraněmi ve výzbroji našich vojáků s možností si je otestovat přímo při samotné střelbě. Hosté tak měli k dispozici několik stanovišť, na kterých si vyzkoušeli střelbu z pistole vz. 82, pistole Glock 17, samopalu SA 61 Škorpion, samopalu vz. 58 a útočné pušky CZ 805 BREN A1.

Na dalších stanovištích si mohli účastníci zastřílet z airsoftových zbraní a na vlastní kůži tak pocítit jaké to je, být touto zbraní zasažen. Toto stanoviště bylo plné dynamiky a útočné taktiky a celkově se těšilo mezi hosty velké oblibě. Jako oddechové pracoviště byla pořadateli připravena ukázka soudobých ručních a taktéž historických zbraní a stanoviště pro nácvik střelby na střeleckém trenažéru.

Závěrem rektor-velitel poděkoval všem zúčastněným za návštěvu a popřál další úspěšnou spolupráci. Nejlepším střelcům poté udělil diplomy a drobné suvenýry.


Autor: Roman Hanzlík​​

​ ​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa