Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Centrum jazykového vzdělávání Univerzity obrany otevřelo v Olomouci nové samostudijní centrum

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Centrum jazykového vzdělávání Univerzity obrany otevřelo v Olomouci nové samostudijní centrum

Počet shlédnutí: 1435

​13.10.2015 • Centrum jazykového vzdělávání Univerzity obrany zareagovalo na požadavky studentů jazykových kurzů připravujících se ke zkoušce podle NATO STANAG 6001, ale i ostatních zájemců o cizí jazyky a otevřelo nové samostudijní centrum na 3. oddělení anglického jazyka odboru výuky v Olomouci. Nejde o první nebo jediné samostudijní centrum v rámci Centra jazykového vzdělávání, další již fungují ve Vyškově a v Praze. 

Je důležité zdůraznit, že nové centrum neslouží pouze posluchačům kurzů připravujících se na zkoušku podle NATO STANAG 6001, ale všem vojákům a občanským zaměstnancům, kteří mají zájem o studium anglického jazyka v posádce Olomouc. Tento krok také velmi úzce souvisí se zvýšením jazykových kvalifikačních požadavků. Novela zákona o vojácích z povolání, která platí od 1. 7. 2015, mimo jiné také  přinesla navýšení jazykových kvalifikačních požadavků u jednotlivých hodností, což logicky vyvolalo i větší potřebu dalšího studia nebo právě samostudia. 

Voják či občanský zaměstnanec, který bude potřebovat konzultaci z anglického jazyka, bude si chtít procvičit již získané znalosti a dovednosti, nebo bude například potřebovat pomoc s oficiálními písemnostmi v angličtině, se může přihlásit na webových stránkách samostudijního centra, kde si vybere konkrétní službu, kterou bude chtít využít. 

Samostudijní centrum v Olomouci se otevřelo 12. října 2015 a studenti mají k dispozici dvě místnosti. V jedné budou probíhat individuální konzultace s učitelem, předpokládá se, že většinou půjde o konverzaci, ale učitelé budou připraveni podávat zpětnou vazbu také v oblasti psaní, poslechu, či gramatiky. Ve druhé místnosti jsou knihy, učebnice a další studijní materiály, 4 počítače, na kterých jsou k dispozici testy na procvičení všech dovedností nutných ke zvládnutí jazyka, ale také odkazy na užitečné webové stránky, které mohou ve studiu pomoci. 

Položili jsme Mgr. Pavlíně Vrtkové, zástupkyni vedoucího 3. oddělení anglického jazyka odboru výuky, která působí v Olomouci, pár praktických otázek: 

Jaké kroky tedy musím udělat, když se do studijního centra budu chtít přihlásit?

Zájemce o konzultaci si do internetového vyhledávače zadá odkaz na přihlašovací stránky, na nich si poté vybere, zda bude chtít procvičit mluvení či jinou dovednost a zároveň hodinu, kdy by chtěl přijít. Dále bude třeba, aby uvedl jméno, příjmení, útvar a e-mail, na kterém bude dostupný, kdyby došlo k nenadálé změně.


Co kdybych potřebovala napsat například služební dopis do zahraničí, mohu přijít i s tímto?

Pokud by někdo měl speciální požadavky tohoto typu, určitě s tím nebude problém, je třeba jen uvést vše dopředu do přihlašovacího formuláře.

 

Kontakt:

Centrum jazykového vzdělávání Univerzity obrany

3. oddělení anglického jazyka, odbor výuky, Olomouc, Pasteurova 13, areál chirurgie VN Olomouc, místnost SAC (2. patro vlevo)

Otevírací doba: Po, St, Čt, 12.30 – 16.30 hod. (zatím zkušební)


Studijní systém:

1. místnost: konverzace s učitelem (maximálně 2 studenti)

2. místnost: procvičování ostatních dovedností (maximálně 4 studenti)


Přihlašovací stránky: goo.gl/8vGLeB

Přihlásit se bude možné pouze na následující týden.


Kontaktní osoby:

Mgr. Pavlína Vrtková, tel.: 973 403 401, pavlina.vrtkova@unob.cz

Mgr. Martin Holec, tel.: 973 403 402, martin.holec@unob.cz

 

Autor: Jana Zechmeisterová, foto: Pavlína Vrtková​

​ ​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa