Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Imatrikulace studentů FVZ UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Imatrikulace studentů FVZ UO

Počet shlédnutí: 1448

​13.10.2015 • Při slavnostním aktu Imatrikulace v pátek 9. října 2015 složili imatrikulační slib noví studenti prvních ročníků studijních programů Vojenské všeobecné lékařství, Vojenské zubní lékařství, Vojenská farmacie a studijního oboru Zdravotnický záchranář Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové (FVZ UO).

Imatrikulační listiny studenti převzali z rukou děkana fakulty plukovníka Jiřího Párala. Slavnostního aktu se zúčastnili přední představitelé FVZ UO a dále zástupci Agentury vojenského zdravotnictví AČR, Univerzity Hradec Králové, Lékařské a Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v HK, Univerzity Pardubice a Královéhradecké diecéze.

Všichni imatrikulovaní studenti nastoupili tímto krokem na náročnou cestu studia, při které budou muset plnit i řadu vojenských povinností. Úspěšným složením přijímacího řízení a absolvováním dvouměsíční vojenské přípravy ve Výcvikové základně Vyškov tak pro ně sice skončilo jedno velmi náročné období, ale druhé, nové, a jak při svém proslovu prorektor pro marketing a vnější vztahy​ UO profesor Rudolf Urban zdůraznil, zejména intelektuálně náročné období jim právě začíná. 

Za naši fakultu přejeme všem novým studentům a nyní již kolegům hodně vůle dosáhnout vytyčených cílů, pevnou studijní disciplínu, aby zvládli všechny předměty nejlépe na „áčko“, pozitivní přístup, který jim pomůže pochopit, že vysoké nároky studia povedou ke zkvalitnění jejich osobností a pak také kus „študáckého“ štěstí a zábavy, protože, i když jsou již od července všichni vojáky z povolání, v prvních 3, případně 5 či 6 letech budou také vysokoškoláky.

 

Autor: Lenka Zárybnická, foto: Dita Zetochová

​ ​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa