Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zahraniční studenti si na UO rozšíří vědomosti o ekonomice obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zahraniční studenti si na UO rozšíří vědomosti o ekonomice obrany

Počet shlédnutí: 123

​12.10.2015 • Celkem 13 zahraničních studentů a kadetů z Polska, Maďarska, Itálie a USA a pět domácích studentů Univerzity obrany se od pondělního rána účastní mezinárodního týdenního kurzu s názvem DEFENCE ECONOMICS INTERNATIONAL COURSE. 

Seznámení s hostitelskou univerzitou a úvod do problematiky ekonomiky obrany přednesl děkan Fakulty vojenského leadershipu plukovník Vladan Holcner. V dalším průběhu kurzu se účastníci seznámí formou přednášek a seminářů například s vlivem vojenských výdajů na ekonomický růst, se základními metodami anylýzy dat a se způsoby vyhodnocování vojenských výdajů. Přednášející se budou také věnovat aktuálním tématům, jako je ekonomika mezinárodního terorismu, či nové fenomény v ekonomice obrany.

Důležitou součástí kurzu bude vzájemná výměna informací a diskuse o pohledu na ekonomiku obrany – přítomnost amerických kadetů umožní porovnat odlišné náhledy na tuto oblast na obou stranách Atlantiku. Za úspěšné absolvování kurzu mohou studenti a kadeti získat dva kredity. 

Ve volném čase po skončení přednášek a seminářů budou mít účastníci kursu možnost seznámit se s pamětihodnostmi Brna a také s místem významné vojenské události – se slavkovským bojištěm. Program kurzu dává studentům také příležitost zúčastnit se středečního sportovního dne rektora-velitele.


Autor: Viktor Sliva​

​ ​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa