Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
9. fakultní konference studentů doktorských programů

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

9. fakultní konference studentů doktorských programů

Počet shlédnutí: 948

​12.10.2015 • Dne 6. října 2015 proběhla na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany devátá fakultní konference studentů doktorských programů, na které studenti druhých a vyšších ročníků představují svým kolegům práci vykonanou na katedrách FVZ v rámci svých disertačních témat. Konference je příležitostí diskutovat dosavadní výsledky experimentální práce i možnosti dalšího postupu.

Konference byla rozdělena podle studijních programů do tří odborných sekcí: 1. sekce Epidemiologie, Lékařské mikrobiologie a Vojenské radiobiologie, 2. sekce Preventivní medicíny a ochrana veřejného zdraví, Vojenského vnitřního lékařství a Vojenská chirurgie a 3. sekce Toxikologie a Infekční biologie.

Odborné hodnotící komise posuzují každý rok nejen obsah připravené prezentace, ale zejména orientaci studenta v dané problematice, schopnost prezentovat získaná data i vědecký přínos práce. Diplom za nejlepší odbornou vědeckou práci za akademický rok 2014/2015 obdrželi:

1. sekce

MUDr. Hana Zelená (doktorský studijní program Epidemiologie, 3. ročník)

Název práce: geografická distribuce hantavirových infekcí v moravských krajích

Školitel: pplk. doc. MUDr. Jan Smetana, Ph.D.

2. sekce

MUDr. Michal Voška (doktorský studijní program Vojenské vnitřní lékařství, 3. ročník)

Název práce: Porovnání účinnosti kolonické kapslové endoskopie a kolonoskopie v detekci polypů a karcinomů tlustého střeva a konečníku: multicentrická, prospektivní, cross over studie

Školitel: plk. prof. MUDr. Miroslav Zavoral, Ph.D.

3. sekce

Mgr. Ivo Fabrik (doktorský studijní program Infekční biologie, 4. Ročník – 6. r. studující)

Název práce: Analýza intracelulární signalizace primárních dendritických buněk v časné fázi interakce s patogenem Francisella tularensis

Školitel: RNDr. Pavel Řehulka, Ph.D.

K účasti na mezinárodní konferenci studentů doktorských studijních programů na lékařských a farmaceutických fakultách „12th International Conference of Postgraduate Medical Students“, která se bude konat ve dnech 27. - 28. listopadu 2015 v Hradci Králové, byli delegováni MUDr. Michal Voška a Mgr. Ivo Fabrik.

 

Autor: Jitka Pírková, foto: Dita Zetochová

​ ​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa