Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Skončily letošní imatrikulace

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Skončily letošní imatrikulace

Počet shlédnutí: 334

​​9.10.2015 • Desetidenní období imatrikulací na Univerzitě obrany vyvrcholilo pátečními ceremoniály, jimiž byli do vysokoškolského studia uvedeni civilní studenti Fakulty vojenského leadershipu a vojenští studenti Fakulty vojenského zdravotnictví.

Celkem 68 dnes imatrikulovaných civilních studentů bude spolu s kolegy, kteří se nemohli dostavit, studovat v bakalářském a navazujícím magisterském studijním programu Ekonomika a management. Vzdělání získají v manažerských, ekonomických, logistických a bezpečnostních oborech. Po absolvování školy mohou působit v bezpečnostním systému státu, veřejné správě a bezpečnostních agenturách. 

„Jste studenty fakulty, která má ve svém názvu slovo leadership. Pevně věřím, že během studia na ní získáte nejen potřebné manažerské dovednosti a znalosti, ale také že současně budete zrát jako osobnosti, které budou schopny smysluplně naplňovat své životy a životy svých blízkých, i těch, s nimiž budete spolupracovat," popřál čerstvým studentům děkan FVL plukovník Vladan Holcner.

Již ve středu proběhla imatrikulace civilních studentů sesterské Fakulty vojenských technologií. Do akademické obce bylo přijato 66 nových studentů v bakalářském studijním programu Technologie pro obranu a bezpečnost a v navazujícím magisterském studijním programu Vojenské technologie. Připravovat se budou ve vojensko-technické oblasti strojní, elektrotechnické, stavební, geodetické, kartografické nebo komunikačních a informačních systémů a technologií. Po absolvování školy mohou působit v obranném a bezpečnostním průmyslu. 

„Studium na naší škole vám může poskytnout dobrý základ, dá vám vzdělání a naučí vás systematicky pracovat a snad i tvůrčím způsobem myslet, a vytvoří tak předpoklady k tomu, abyste v dnešním složitém světě mohli obstát," řekl děkan FVT plukovník Libor Dražan a apeloval na aktivní přístup studentů: „Vše ostatní však bude na vás!"

Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa