Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
UO opět první na střelecké soutěži „Memoriál Marie Ljalkové“

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

UO opět první na střelecké soutěži „Memoriál Marie Ljalkové“

Počet shlédnutí: 382

​8.10.2015 • V sobotu 3. října se na střelnici AWIW Brno v brněnských Horních Heršpicích uskutečnil VII. ročník střelecké soutěže „Memoriál Marie Ljalkové“ a memoriálu „Padlých hrdinů za svobodu republiky a demokracii“. Družstvo Univerzity obrany obhájilo loňské prvenství. 

Univerzitu obrany jela reprezentovat dvě družstva ve složení: družstvo A - Ing. Petr Eisenhammer, rotmistr Vladimír Zralý a Mgr. Radek Nedoma, družstvo B - majorka Ing. Blanka Adámková, Ph.D., četař Ivo Zerzánek a desátnice Jitka Tichá.

 

Soutěž byla rozdělena do kategorií jednotlivců a družstev. Do kategorie jednotlivců se střílelo pistolemi CZ 75, a to 3 rány (nástřel) + 10 ran vstoje na 25 metrů, na terč 135/P (nekrytě ležící figura s kruhy), útočnou puškou CZ 805 A1 Bren 5+5 ran vstoje na 25m do dvou redukovaných terčů 135/P (nekrytě ležící figura s kruhy) a 3 rány (nástřel) + 10 ran z pistole na laserové střelnici. Do kategorie družstev si každý z družstva  před střelbou vybral losem ke střelbě jednu z pistolí značek CZ 75, Glock a Walter, poté se střílelo 5 ran vstoje na 25 metrů, terč 135/P (terč nekrytě ležící figura s kruhy).

Vyhodnocení proběhlo hned po dostřílení posledního družstva v prostorách střelnice. V kategorii jednotlivců obsadil celkové 3. místo Radek Nedoma, v ženské kategorii 1. místo majorka Blanka Adámková a 3. místo desátnice Jitka Tichá. V kategorii družstev naše družstvo A opět obhájilo vítězství, a to již potřetí za sebou, družstvo B skončilo na 7. místě z celkového počtu 12 družstev.

 

Autor: Vladimír Zralý

​ ​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa