Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva delegace vietnamského MNO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Návštěva delegace vietnamského MNO

Počet shlédnutí: 136

​1.10.2015 • Seznámit se s novými studijními programy v nabídce Univerzity obrany a s technickým zázemím pro přípravu studentů na této vojenské vysoké škole bylo hlavním cílem návštěvy delegace vietnamského ministerstva národní obrany, která se na UO uskutečnila v úterý 29. září.

Skupinu vojenských odborníků vedenou zástupcem ředitele hanojské Vojenské technické akademie brigádním generálem Le Ky Namem přivítal prorektor Univerzity obrany brigádní generál v záloze profesor Rudolf Urban, který v úvodu návštěvy připomněl a kladně zhodnotil dosavadní úspěšnou oboustrannou spolupráci. Například bakalářské a navazující magisterské studium na Fakultě vojenských technologií UO od roku 2008 absolvovalo již několik desítek příslušníků vietnamských ozbrojených sil.

Jednou z významných součástí této spolupráce jsou simulační technologie. Také proto se členové delegace vypravili v doprovodu vedoucího Katedry taktiky Fakulty vojenského leadershipu plukovníka Jaroslava Kozůbka do simulační laboratoře, kde se seznámili s možnostmi, které při přípravě studentů poskytuje taktický virtuální simulátor VBS2. Toto zařízení umožňuje virtuálně napodobit základní druhy boje v nejrůznějších prostředích od zastavěného území, přes zalesněný terén až po poušť, a zvýšit tak efektivitu taktické přípravy vojenských studentů.


Autor: Viktor Sliva

​ ​​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa