Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Desátnice Řečinská na Armádních světových hrách

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Desátnice Řečinská na Armádních světových hrách

Počet shlédnutí: 258

​29.9.2015 • Studentka Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany desátnice Klára Řečinská je členkou družstva, které bude reprezentovat Českou republiku na 6. armádních světových hrách, jež proběhnou od 2. do 11. října v jihokorejském Mungyeongu. Jako jediná česká zástupkyně nastoupí do závodu ve vojenském pětiboji.

V této disciplíně se desátnice Řečinská letos stala přebornicí resortu MO a na Mezinárodním mistrovství Německa v polovině září obsadila třetí místo s novým osobním maximem 4628,5 bodu, čímž splnila i přísnější limit pro účast na nastávajících světových hrách.

Armádní světové hry jsou nejvýznamnější akci Mezinárodní rady vojenského sportu (Conseil International du Sport Militaire - CISM) a na jejich v pořadí šestý ročník odjíždí celkem 39členná reprezentace Armády České republiky. Jde o sportovce z ASC Dukla a příslušníky AČR.

Vojenský pětiboj byl založen v roce 1946 francouzským důstojníkem kapitánem Henrym de Brusem, který uspořádal hned v následujícím roce první soutěž pro belgické, francouzské a nizozemské týmy. Závod ve vojenském pětiboji sestává z následujících disciplín - střelba ze standardní pušky na přesnost a na rychlost, překážkový běh, překážkové plavání na 50 m se čtyřmi překážkami, hod granátem na přesnost a do dálky a přespolní běh.


Autor: Viktor Sliva​

​ ​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa