Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany na Hvězdárně a planetáriu Brno

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany na Hvězdárně a planetáriu Brno

Počet shlédnutí: 1062

​14.9.2015 • Ve dnech 11. a 12. září 2015 proběhla na Hvězdárně a planetáriu města Brna akce pod názvem Festival vědy s RWE. Tato akce se pomalu a jistě stává brněnskou tradicí, na které nesmí v žádném případě chybět ani Univerzita obrany, která podpořila i letošní ročník a nechala tak veřejnost nahlédnout pod pokličku svého bádání.

Na Festivalu vědy se prezentovali převážně vědci a pedagogové z brněnských vysokých škol a Akademie věd ČR, VIDA! science centrum, Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje a další. Veřejnosti tak organizátoři předvedli zajímavé a inspirativní pokusy, měření a ukázky své každodenní práce aplikované do všedního života. K vidění byly velmi pozoruhodné a jedinečné pokusy, kterými se tvůrci snažili touto poutavou formou předvést mladému publiku, že věda nemusí být tak nudná, jak si mnozí myslí. Největšímu zájmu se těšilo hlavně dětské publikum, které si z akce odnášelo spoustu nových poznatků v podobě návodů, třeba na výroby slizu nebo alternativních hudebních nástrojů.

Akci podpořila i Univerzita obrany, která zaujala publikum zejména laserovým střeleckým trenažérem, kde si mohli i ti nejmenší otestovat své střelecké dovednosti. Nechyběla ani ukázka zbraní používaných v AČR a ukázka možností ženijního vojska při odstraňování výbušného materiálu za pomocí pyrotechnického robota. K vidění byly taktéž i nové zbraně zavedené v nedávné době do výbavy Armády ČR.  Samozřejmostí bylo, že po celou dobu konání akce se mohli zájemci v našem informačním stanu dozvědět důležité informace k nabídce studia na Univerzitě obrany pro akademický rok 2016/2017.


Autor: Roman Hanzlík

​ ​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa