Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva příslušníků ŘLP mexických Vzdušných sil na UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Návštěva příslušníků ŘLP mexických Vzdušných sil na UO

Počet shlédnutí: 826

​19.8.2015 • Dne 13. srpna 2015 Univerzitu obrany navštívila delegace z Mexika, tvořena příslušníky mexických vzdušných sil, přesněji řečeno funkcionářů odpovědných za vojenské Řízení letového provozu. Zájem byl především o informace z oblasti simulačních technologií pro Řízení letového provozu. Dalším cílem návštěvy byla prezentace systému vzdělávání studentů pro vojenské letectvo a ukázka simulačních nástrojů podporujících na Katedře letectva a letecké techniky tuto výuku.

Delegaci na Univerzitě obrany přivítal prorektor pro vnitřní řízení plukovník gšt.  Ing. Miloslav Bauer, Ph.D. Katedra letectva a letecké techniky Fakulty vojenských technologií tuto návštěvu zorganizovala na základě téměř pětileté spolupráce se společností ARTISYS, s.r.o.  Tato společnost, profilující se především ve výrobě informačních technologií pro oblast ŘLP, přijala mexickou delegaci v ČR z důvodu zájmu o možnou spolupráci při modernizaci výcvikového systému ATC pro mexické vzdušné síly.

Výsledky spolupráce společnosti ARTISYS s Katedrou letectva a letecké techniky FVT, především v oblasti specifického výzkumu a projektu pro rozvoj organizace zaměřeného na využití simulačních nástrojů pro řešení problematiky kapacity vzdušného prostoru a lidského faktoru z pohledu Řízení letového provozu pak prezentoval mexickým hostům pověřený vedoucí katedry podplukovník Ing. Jiří Kacer, Ph.D.

Ukázka simulačního prostředí u K-205 mexické hosty utvrdila, že simulační prostředí lze vedle výcviku využít i k řešení specifických výzkumných úkolů v oblasti ŘLP. I na základě této ukázky mexická delegace v závěru své návštěvy na UO poděkovala za vřelé přijetí a zmínila  otázku možného vysílání svých studentů na UO pro zpracování seminárních, bakalářských či diplomových prací z oblasti letectva.


Autor: Miloslav Bauer

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa