Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Do řad AČR vstupuje sedm nových zdravotnických záchranářů

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Do řad AČR vstupuje sedm nových zdravotnických záchranářů

Počet shlédnutí: 3210

29.7.2015 • V úterý 28. července 2015 proběhla v domě U Špuláků slavnostní promoce a vyřazení absolventů studijního programu Specializace ve zdravotnictví oboru Zdravotnický záchranář Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany.

Všichni úspěšní absolventi převzali své diplomy z rukou děkana fakulty plukovníka Jiřího Párala a současně přijali gratulaci od rektora Univerzity obrany brigádního generála Bohuslava Přikryla, který ve svém proslovu zdůraznil význam a dobrou pověst všech zdravotnických pracovníků AČR.

Slavnostním aktu byli přítomni čelní představitelé fakulty, velitel školního pluku plukovník Jaroslav Král, ředitel Agentury vojenského zdravotnictví plukovník Zoltán Bubeník a hlavní sestra majorka Hana Koďouskouvá. „Akademickou pochvalu“ za příkladné plnění studijních povinností v průběhu studia obdržel četař Bc. Adam Pásler.

Podle slov Mgr. Jitky Rusové z Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice, kde vojenští studenti absolvují část své výuky, je velmi významným faktorem při přípravě zdravotnických záchranářů schopnost práce v kolektivu. Letošní absolventy zhodnotila jako dobrý kolektiv, který se stmelil zejména při praxi na traumatologickém oddělení. Při takovéto práci tváří v tvář skutečným případům musí stranou všechny osobní zábrany a na povrch vyplouvá profesionalita a zejména odborná připravenost jednotlivých budoucích záchranářů.

Všichni absolventi, mezi nimiž byly také dvě ženy, pokračují dále na pozice zdravotnických pracovníků na základny mechanizovaných praporů, protiletadlového raketového pluku či na Vojenskou akademii ve Vyškově. Zde, již v hodnostech sboru praporčíků, bude jejich pracně nabyté vzdělání zdravotnických záchranářů konfrontováno s řešením reálných případů, s osudy konkrétních lidí a se všudypřítomnou administrativou státní sféry. Přejeme jim hodně úspěchu a hlavně, aby se jim v reálném životě maximálně naplnila všechna velká očekávání, která mají, a která se budou střetávat s očekáváním jejich pacientů i nadřízených.


Autor: Lenka Zárybnická, foto: Dita Zetochová

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa