Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vojenští lékaři a farmaceuti promovali v Karolinu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Vojenští lékaři a farmaceuti promovali v Karolinu

Počet shlédnutí: 1863

21.7.2015 V pražském Karolinu se 3. a 17. července konaly slavnostní promoce absolventů magisterských studijních programů Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové.

Absolventi Vojenského všeobecného lékařství, Vojenského zubního lékařství a Vojenské farmacie tímto posledním krokem ukončili své vysokoškolské studium a nastoupili cestu vojenských zdravotnických profesionálů a důstojníků Armády České republiky.

Slavnostní slib složili a diplomy o absolutoriu Univerzity Karlovy převzali z rukou promotora spolu s kolegy z civilních fakult, a to za přítomnosti rektora Univerzity Karlovy, představitelů Lékařské fakulty a Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové, děkana Fakulty vojenského zdravotnictví UO i dalších významných osobností.

Absolvování dvou vysokých škol najednou, z nichž jedna je dokonce institucí vojenskou, je úkol velmi náročný a není pro každého. Studenti, kteří jsou současně vojáky z povolání, musí prokázat nejen rozsáhlé medicínské či farmaceutické znalosti, ale během svého studia absolvují navíc vojensko-medicínskou i čistě vojenskou výuku a řadu cvičení. Tento unikátní typ studia, který je umožněn díky skvělé spolupráci Fakulty vojenského zdravotnictví UO a Lékařské a Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové, umožňuje studentům porozumět vojenským morálním hodnotám. Každý rok tak vstupují do řad Armády ČR jedinečné osobnosti, které své diplomy přebírají se slovy „Sloužím vlasti“.


Autor: Lenka Zárybnická

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa