Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Nové sportoviště UO v kasárnách Jana Babáka

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Nové sportoviště UO v kasárnách Jana Babáka

Počet shlédnutí: 1004

8.7.2015  Bronzová medailistka z olympijských her 1996 v Atlantě a mistryně světa z roku 1997 Šárka Kašpárková otevřela ve středu dopoledne symbolickým startovním výstřelem nový atletický stadion Univerzity obrany v kasárnách Jana Babáka. Běžecký ovál, dvě hřiště s umělým povrchem a multifunkční plocha s ocelovými konstrukcemi na posilování budou sloužit zejména pro zvyšování fyzické zdatnosti studentů.

Stavební práce na sportovišti byly zahájeny loni 1. října. Po demontáži původních povrchů byla provedena spodní stavba – drenáž a štěrkové podloží. Na vrstvu asfaltu pak byl položen umělý povrch polytan s rozdílnou strukturou a tloušťkou na běžeckém oválu a na multifunkčních plochách. Projektová příprava a stavební práce si vyžádaly náklady v celkové výši 13 milionů korun.

Rekonstruovaný stadion má nyní běžeckou dráhu s umělým povrchem – ovál je 300 metrů dlouhý a má 4 dráhy s rozběhovou rovinkou. Součástí atletické dráhy jsou sektory pro skok do dálky a šplh na laně. Na stadionu jsou dále 2 hřiště na malou kopanou s umělým povrchem a víceúčelová plocha s ocelovými konstrukcemi na posilování, tzv. workout rovněž s umělým povrchem.

„Naše království se posunulo do 21. století,“ zhodnotil proměnu atletického areálu plukovník Petr Hanák, ředitel Centra tělesné výchovy a sportu UO a symbolickými dárky v podobě květin, dresu a medaile ocenil ty, kteří se o přerod sportoviště významně zasloužili. Mezi nimi byl i zástupce rektora - kvestor plukovník gšt. Milan Lauber, který připomněl dosavadní investice do sportovišť v objektu kasáren a vyjádřil zájem v modernizaci sportovního zázemí pokračovat.

Ještě před startovním výstřelem přestřihla Šárka Kašpárková spolu s plukovníkem gšt. Lauberem na běžecké dráze symbolickou pásku a kaplan UO kapitán Jan Pacner požehnal všem, kteří v novém areálu budou sportovat a zvyšovat si tak svou fyzickou kondici a vytrvalost, čím naplní jeden z hlavních cílů vysokoškolské přípravy na Univerzitě obrany.


Autor: Viktor Sliva​
​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa