Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Synergie spolupráce UO s VTÚ

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Synergie spolupráce UO s VTÚ

Počet shlédnutí: 243

8.7.2015 • Tři měsíce po podpisu smlouvy o vzájemné spolupráci navštívil ředitel Vojenského technického ústavu Mgr. Jiří Protiva výzkumná pracoviště Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany. V doprovodu rektora-velitele UO brigádního generála Bohuslava Přikryla se seznámil s vybavením laboratoří čtyř kateder v areálu Kasáren Šumavská. 

„Vidím, že tady průsečíky jsou a že je využíváme,“ uvedl ředitel státního podniku Jiří Protiva poté, co se seznámil s vybavením laboratoře, která slouží k měření vibrací. „Máme tam také termokameru, která slouží ke sledování teploty a dále zařízení k posouzení akustiky, protože pro vyhodnocení technického stavu jednotlivých soustav potřebujeme kromě samotných vibrací více parametrů. A právě ty zmíněné se nám podařilo skloubit dohromady,“ popsal celkové vybavení laboratoře podplukovník prof. Ing. Jan Furch, Ph.D., akademický pracovník Katedry bojových a speciálních vozidel FVT.

Rektor-velitel Univerzity obrany v této souvislosti připomněl synergický efekt, který se již projevuje na stávající spolupráci této katedry s vyškovským Vojenským technickým ústavem pozemního vojska, který je součástí VTÚ, s.p. Kromě zmíněné katedry navštívil Jiří Protiva laboratoře dalších tří součástí FVT, konkrétně Katedry zbraní a munice, Katedry strojírenství a konečně Katedry leteckých elektrotechnických systémů.


Autor: Viktor Sliva​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa