Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Ostré střelby z minometů

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Ostré střelby z minometů

Počet shlédnutí: 536

3.7.2015 • Ve dnech 24. až 25. června 2015 se studenti druhého až pátého ročníku modulu Velitel dělostřeleckých jednotek UO Brno zúčastnili ostrých školních střeleb z minometů, které organizoval Úsek přípravy dělostřelectva VeV-VA Vyškov jako závěrečnou fázi odborných kurzů specialistů minometných jednotek AČR. Střelby byly prováděny z 60mm minomet ANTOS - LR a 82mm minomet vz. 52.

Pod odborným velením majora Ing. Mgr. Martina Blahy, Ph.D. z Katedry palebné podpory si studenti Univerzity obrany prakticky ověřovali své teoretické znalosti z oblasti konstrukce minometných zbraní, činnosti do zahájení palby, výpočtu prvků pro střelbu, povelové techniky a dělostřeleckého průzkumu. Nově se seznámili s konstrukcí a činností u zmíněného minometu 60mm ANTOS - LR. V průběhu celého cvičení se studenti střídali na jednotlivých pracovištích, aby získali co nejvíce praktických zkušeností a návyků.

Budoucí velitelé dělostřeleckých jednotek se aktivně zapojili jak do činností spojených s přípravou munice a samotných minometů ke střelbě, tak i do přípravy prvků pro střelbu, pozorování a hodnocení výsledků palby. Fakt, že budoucí velitelé dělostřeleckých jednotek dokázali naplnit cíle zaměstnání a splnit všechny zadané úkoly, dokazuje vysokou úroveň odborných znalostí získaných studiem na Univerzitě obrany.


Autor: Martin Blaha

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa