Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Karty jsou rozdány - poslední přijímací řízení na FVZ UO proběhla

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Karty jsou rozdány - poslední přijímací řízení na FVZ UO proběhla

Počet shlédnutí: 1067

25.6.2015 • Přesně 55 zájemců využilo skvělé příležitosti a zúčastnilo se Přípravného kurzu pro uchazeče o studium na Fakultě vojenského zdravotnictví, kam byl zdarma pozván každý, kdo si podal přihlášku do studijního programu Vojenské všeobecné lékařství nebo Vojenské zubní lékařství a současně splnil veškeré podmínky stanovené pro služební poměr vojáka z povolání. 

V průběhu této týdenní „nalévárny“ se pedagogové pokusili shrnout veškeré vědomosti nutné pro přijímací řízení, zodpověděli studentům nejasnosti a propočítali s nimi ukázkové příklady z často obávané části, tedy z fyziky. Ti, kteří tento intenzivní studijní doping úspěšně přežili, pak o to lehčeji mohli hned následující úterý 23. června 2015 vstoupit na půdu Lékařské fakulty a podstoupit přijímací řízení.

Přihlášku do magisterských studijních oborů Vojenské všeobecné lékařství a Vojenské zubní lékařství si v roce 2015 podalo přes 300 uchazečů. Po znalostním testu se tito většinou čerství maturanti, kteří do Hradce Králové přijeli ze všech koutů České republiky, přesunuli na Fakultu vojenského zdravotnictví, kde absolvovali test z anglického jazyka. Mezi příchozími tvářemi jsme potkali i takové, které zde před týdnem absolvovaly přijímací řízení do studijního oboru Zdravotnický záchranář. Tito zájemci se budou muset v případě kladného přijetí do obou studijních programů rozhodnout, do kterého nastoupí.

Závěrečná část přijímacího řízení byla zkouškou tělesné zdatnosti všech zájemců. Podmínky pro tělesné požadavky zveřejňuje Fakulta vojenského zdravotnictví již dlouho dopředu a zkušenost praví, že ti, kteří se opravdu touží stát studenty vojenské školy, přípravu nepodcení. Začnou na sobě pracovat a přijímací sportovní odpoledne se pro ně stane příjemným zakončením celého dne.

V letošním roce přijímá Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany do svých řad 35 studentů Vojenského všeobecného lékařství, 7 studentů Vojenského zubního lékařství a 4 studenty Vojenské farmacie. Všem, kterým se podařilo splnit podmínky pro přijetí, velice blahopřejeme. Vojenský výcvik ve Vyškově, který mají před sebou, bude jistě pro řadu z nich velkou životní změnou. Zážitky a nově nabyté informace z výcviku se časem změní v životní zkušenost, kterou má v České republice příležitost získat jen ten, kdo prošel tak náročným výběrovým řízením, jako právě oni. Na všechny nové studenty Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany se těšíme v akademickém roce 2015/2016.

 

Autor: Lenka Zárybnická, foto: Dita Zetochová

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa