Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Konference MITAV 2015 na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Konference MITAV 2015 na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 443

22.6.2015 • Ve dnech 18. a 19. června 2015 proběhl na Klubu Univerzity obrany druhý ročník konference „Matematika, Informační Technologie a Aplikované Vědy“. Konferenci MITAV 2015 pořádala brněnská pobočka Jednoty českých matematiků a fyziků ve spolupráci s Fakultou vojenských technologií Univerzity obrany, Přírodovědeckou fakultou, Pedagogickou fakultou a Ekonomicko-správní fakultou Masarykovy univerzity a Fakultou elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně. Nad konferencí MITAV 2015 převzal záštitu primátor statutárního města Brna Ing. Petr Vokřál.

Hlavním cílem konference MITAV je podpořit vzdělávání v technických oborech a umožnit vzájemnou komunikaci pedagogů, kteří se podílejí zejména na výuce matematiky a informačních technologií, od základních škol až po univerzity. Z FVT UO se na organizaci konference podílely dvě její katedry, a to Katedra komunikačních a informačních systémů (K-209) a Katedra matematiky a fyziky (K-215). Úvodní slovo za FVT UO pronesl při zahájení konference proděkan pro vědeckou činnost FVT prof. RNDr. Jan Kohout, CSc.

Na konferenci MITAV 2015 bylo přihlášeno 62 účastníků, z toho 22 ze zahraničí (Slovensko, Ukrajina a Kypr). Je potěšitelné, že mezi účastníky konference byli stejně jako v loňském roce zastoupeni pedagogové z VSŠ a VOŠ MO v Moravské Třebové, neboť tato škola připravuje významnou část budoucích studentů Univerzity obrany. Oba dny konference byly zahájeny zvanou přednáškou, po které následovalo jednání ve dvou paralelních sekcích. Zvanou přednášku v prvním dnu konference na téma „Oscilace nelineárních rovnic: spojité versus diskrétní modely“ přednesla prof. RNDr. Zuzana Došlá, DSc. z Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, zvanou přednášku ve druhém dnu konference na téma „Nadprůměrné výkony v matematice z pohledu psychologa“ doc. PhDr. Jiří Dan, CSc., jehož pracovištěm je Rektorát Masarykovy univerzity.

Účastníci konference MITAV 2015 obdrželi tištěný sborník abstraktů (ISBN 978-80-7231-998-5), jehož CD příloha obsahuje 42 textů příspěvků v češtině, slovenštině nebo angličtině.  Závěrem patří poděkování Vydavatelskému oddělení Univerzity obrany za kvalitní a včasné vytisknutí konferenčních sborníků a vedení Klubu UO za poskytnutí příjemných prostor pro jednání konference.

Autor: Miroslav Hrubý

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa