Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Družstva UO se účastní Memoriálu kpt. Radoslava Žáka

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Družstva UO se účastní Memoriálu kpt. Radoslava Žáka

Počet shlédnutí: 874

18.6.2015 • V těchto dnech se koná v kasárnách Dědice u Vyškova a přilehlém Vojenském výcvikovém prostoru Březina a Hamry třetí ročník celoarmádní soutěže hlídek vojenské všestrannosti nazvané Memoriál kapitána Radoslava Žáka. Soutěže se účastní dva týmy z Univerzity obrany. 

Memoriál organizuje Velitelství výcviku - Vojenská akademie ve Vyškově, kde Radoslav Žák poslední léta svého profesního života pracoval a podílel se na přípravě a organizaci speciálních kurzů (tzv. kurzů přežití). Právě na jeho počest již potřetí ve Vyškově mezi sebou soupeří čtyřčlenné hlídky v nejrůznějších klasických vojenských dovednostech. 

Jsou to hlavní disciplíny střelba z pistole a ze samopalu, hod granátem na dálku a cíl, noční, ale i denní orientační přesun. Soutěžní týmy plní také dílčí úkoly, jako je orientační běh, časovka, topografie, zdravotní příprava, transport materiálu či překonávání překážek včetně vodní překážky. Své schopnosti pak musí soutěžící prokázat na překážkové dráze NATO, pozemní překážkové dráze a rovněž lezeckém trenažéru JAKUB.

Univerzitu obrany na Memoriálu kapitána Radoslava Žáka letos reprezentují studenti desátník David Hurák, desátník Václav Krabáč, desátník Jan Šremer, četař Jan Šedivka, desátník Ondřej Bordovský, desátník Jan Miroš, desátník Tomáš Pňáček a svobodník Pavel Pěnička. Družstvo Univerzity obrany v loňském roce vybojovalo v této náročné soutěži krásné druhé místo. 

Autor: Pavel Pazdera, foto: Hana Jurčová

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa