Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přijímačky v Hradci v plném proudu…

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Přijímačky v Hradci v plném proudu…

Počet shlédnutí: 417

15.6.2015 • V sobotu 13. června 2015 proběhlo na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany přijímací řízení uchazečů do vojenského prezenčního magisterského studijního programu, obor Vojenská farmacie, pro akademický rok 2015-2016.

Cílem první části přijímací zkoušky bylo prověřit u zájemců o studium studijní předpoklady z předmětů chemie, biologie (včetně botaniky) a anglického jazyka. Ve druhé, odpolední části pak dusno a teploty přes třicet stupňů ve stínu společně vytvořily nezapomenutelnou kulisu při prověřování fyzických předpokladů pro studium na vojenské vysoké škole.

Přihlášku pro studium do Vojenské farmacie si podalo celkem 32 uchazečů, což několikanásobně převyšuje požadavek přijímaných do prvního ročníku. Proto budou i letos ke studiu přijati pouze ti nejlepší z nejlepších.

Přijímací zkoušku organizoval děkanát fakulty ve spolupráci s Farmaceutickou fakultou Univerzity Karlovy v Hradci Králové v součinnosti s Centrem jazykové přípravy a Centrem tělesné výchovy a sportu Univerzity obrany. V současné době probíhá zpracování výsledků, které budou zveřejněny formou zaslání rozhodnutí všem uchazečům. Cesta vojenských uchazečů však tímto nekončí a zejména nejbližší týdny a vojenský výcvik ve Vyškově prověří, nakolik se reálně podaří naplnit první ročník oboru Vojenské farmacie.


Autor: Peter Pudík, foto: Milan Rohlena​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa