Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Open Art 2015

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Open Art 2015

Počet shlédnutí: 644

12.6.2015 • Lidové melodie, divadelní dialogy, ale i latinskoamerické rytmy a ostré kytarové riffy – to vše bylo možné zaslechnout ve čtvrtek v podvečer v Šumavské ulici během Dne Klubu Univerzity obrany, který výstižně nesl název Open Art 2015. V jeho rámci se představily soubory a kroužky, které působí při Klubu UO. Pro všechny zájemce byly rovněž otevřeny společenské prostory objektu, jenž byl zbudován v období rakousko-uherské monarchie, ovšem v poslední době prochází výraznou modernizací.

Záštitu nad akcí převzal rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl, jehož jménem v 17 hodin zahájil program zástupce rektora - kvestor UO plukovník gšt. Milan Lauber. „Hodně jsme toho tady opravili, ale ne proto, abychom se na to chodili dívat, nýbrž proto, aby to dobře sloužilo těm, kterým to sloužit má, tedy především studentům,“ uvedl kvestor ve svém zahajovacím proslovu. Na jeho slova pak navázala moderátorka Monika Brindzáková, která na improvizované pódium na terase klubu postupně zvala jednotlivé soubory a kroužky.

„Jsou ještě nezkušení a nemají kolíčky,“ komentovala moderátorka s laskavým úsměvem přípravy cimbálové muziky Jánošíček, jejímž členům vítr roznesl noty až na schody terasy. Malí hudebníci se však s tímto problémem vypořádali a desítky diváků je za jejich vystoupení odměnily potleskem. Stejně jako členy folklorního souboru a cimbálové muziky Lučina, Tanečního klubu Akademik, divadelního souboru Tak jo…, divadla Dráček, kroužku Zumba a další účinkující.

Velkému zájmu návštěvníků se těšily také slavnostně vyzdobené prostory Klubu UO. V nich byly spolu s výtvarnými díly vystaveny také univerzitní insignie. Pro tento účel byl upraven Erbovní sál, kde společně se symboly akademických hodností bylo možné shlédnout i kroniky a dále upomínkové předměty partnerských institucí. Zájemci také mohli ve výtvarné dílně zkusit svou zručnost nebo absolvovat ochutnávku vín.


Autor: Viktor Sliva​​ ​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa