Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti VŠ udělí Cenu Jana Opletala

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studenti VŠ udělí Cenu Jana Opletala

Počet shlédnutí: 227

8.6.2015 • Studentská komora Rady vysokých škol udělí již po šesté ve své historii Cenu Jana Opletala osobnosti nebo skupině osobností, kteří se v uplynulém období zasloužili o významný přínos akademické obci. Naposledy byla cena udělena v roce 2012 Zdeňku Ručkovi z Masarykovy univerzity v Brně za důležitou aktivitu při organizaci Týdne neklidu.

Tři roky uběhly a členové SK RVŠ opět pečlivě připravují předávání Ceny. Slavnostní předání Ceny Jana Opletala proběhne 17. listopadu 2015, kdy si společně připomeneme Mezinárodní den studenstva a Den boje za svobodu a demokracii.

O udělení bude rozhodovat Výbor Ceny složený z vylosovaných zástupců vysokých škol, členů SK RVŠ a významných představitelů vysokoškolského života. V čele výboru stane poslední laureát Ceny Zdeněk Ručka. Výzva k předkládání návrhů na laureáta půjde do senátů vysokých škol a akademického prostředí na začátku září. Přijímání návrhů zastavíme 31. října 2015.

V souvislosti s přípravami je vyhlášena i Umělecko-sochařská soutěž na vytvoření návrhu a realizaci sošky, uměleckého díla, pro budoucího laureáta Ceny Jana Opletala. Účast v soutěži je umožněna každému studentovi bez ohledu na studijní výsledky, obor, program a formu studia. Vítězný návrh bude oceněn nejen tím, že jej necháme vyrobit a předáme, ale i finanční odměnou.

Na Ceně Jana Opletala je krásné, že ji předávají studenti aktivním osobnostem z řad akademických obcí. Můžete tedy nominovat vaši kolegyni nebo kolegu a ohodnotit tak skutky, které pro ostatní studenty, potažmo akademickou obec, udělali. Cena Jana Opletala je uznáním celonárodním a má tedy svou významnou váhu. Je třeba, abychom se zamysleli, zda v našem okolí je někdo, kdo by si zasloužil pochvalu za práci, kterou dělá.

Více informací získáte na webové stránce http://www.skrvs.cz/cjo/

 

Autor: Bc. Barbora Stuhlová, koordinátorka pracovní skupiny pro PR SK RVŠ

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa