Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přijímací řízení do oboru Zdravotnický záchranář

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Přijímací řízení do oboru Zdravotnický záchranář

Počet shlédnutí: 754

4.6.2015 • 2. června 2015 proběhly na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany přijímací zkoušky uchazečů do vojenského prezenčního bakalářského studijního programu Specializace ve zdravotnictví, obor Zdravotnický záchranář, pro akademický rok 2015-2016.

Přes 150 přihlášených uchazečů absolvovalo nejprve vědomostní test ze somatologie a anglického jazyka. Do další části, kterou byl test fyzické zdatnosti zahrnující již tradičně 12minutový běh a sedy-lehy za 1 minutu, postoupila necelá polovina účastníků. Přijímací zkoušky nakonec úspěšně zvládlo 59 uchazečů.

„Přijímačky byly skvěle zorganizované. Myslím, že testy mi šly celkem dobře, tak snad to není jen můj pocit,“ dělí se se mnou o své dojmy jedna z uchazeček. Na mou otázku, co ji na naší fakultě nejvíce láká, odpovídá: „Líbí se mi prostředí Hradce Králové, vojenská fakulta a skvělý je i přístup současných studentů k nám budoucím nováčkům."

Pokud uchazečka uspěje a probojuje se mezi nejlepší, stane se vojákem z povolání a v létě ji čeká ještě před nástupem na naši fakultu náročný základní výcvik ve Vyškově.


Přijímací zkoušky na magisterské studijní programy čekají uchazeče 13.6 (Vojenská farmacie) a 23. 6. 2015 (Vojenské všeobecné lékařství a Vojenské zubní lékařství). Hodně zdaru!


Fotogalerie:

 Přijímací řízení do oboru Zdravotnický záchranář ​​​​

 

Autor: Richard Mach, foto: Dita Zetochová

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa