Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany hostila přebor ve vojenském pětiboji

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany hostila přebor ve vojenském pětiboji

Počet shlédnutí: 471

2.6.2015 • Ve čtvrtek 28. května se bazén v areálu Kasáren Jana Babáka stal místem konání čtvrté disciplíny letošního Přeboru rezortu MO ve vojenském pětiboji. Na padesátimetrovou překážkovou dráhu se postupně vydalo 14 závodníků, z toho tři ženy. Mezi nimi zvítězila studentka Univerzity obrany svobodnice Klára Řečinská. 

Plavání na 50 m volným způsobem s překážkami navázalo na tři předchozí disciplíny vojenského pětiboje, tedy na střelbu (odehrála se v prostorách Armádního sportovního oddílu Plzeň – Lobzy), překážkovou dráhu NATO (areál kasáren Dědice u Vyškova) a hod granátem na cíl a do dálky (letiště Vyškov). Soutěžící do Brna přijeli krátce po 14. hodině a po důkladném rozcvičení a pod dozorem pořadatelů překonali nejen uvedenou vzdálenost, ale také překážky, které museli podplavat, nebo přelézt. Mezi ženami dosáhla nejlepšího času 38,1 vteřiny svobodnice Klára Řečinská z Univerzity obrany, o pouhé tři desetiny za ní zaostala desátnice Veronika Olšová. Svobodnice Řečinská tak upevnila svou průběžnou vedoucí pozici, kterou uhájila i po přespolním běhu a ziskem 4095,6 bodu se stala přebornicí rezortu MO. 

Mezi muži byla konkurence výrazně vyšší, na startovní blok postupně vystoupilo 11 závodníků. Vítězný rotmistr Matěj Picka zdolal trať v čase 25,9 vteřiny a pod třicetivteřinovou hranici se dostal i desátník Ivo Vrba. Na dalších místech skončili poručík Jakub Rozsypal a svobodník Milan Wurst. Posledně jmenovaný se tak dostal na průběžně třetí příčku celkového pořadí, následující den však díky vynikajícímu času v přespolním běhu přeskočil s celkovým ziskem 4881,1 bodu do té doby vedoucího desátníka Vrbu a stal se přeborníkem rezortu MO.

Pořadatelem tradičního závodu vojenských pětibojařů byla Sekce rozvoje a plánování schopností Ministerstva obrany a organizátorem Velitelství výcviku – Vojenská akademie Vyškov ve spolupráci s Vojenským oborem Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Praha.

 

Autor: Viktor Sliva​​ 

​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa