Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
33. mezinárodní kolokvium

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

33. mezinárodní kolokvium

Počet shlédnutí: 164

29.5.2015 • V prostorách Kasáren Šumavská se ve čtvrtek 28. května uskutečnilo 33. mezinárodní kolokvium o řízení vzdělávacího procesu, zaměřené na aktuální problémy vědy, výchovy, vzdělávání a rozvoje tvůrčího myšlení, které ve spolupráci s brněnskou pobočkou Jednoty českých matematiků a fyziků uspořádala Fakulta vojenského leadershipu Univerzity obrany.

Účastníky kolokvia uvítal na začátku dopoledního plenárního jednání kolokvia děkan Fakulty vojenského leadershipu plukovník doc. Ing. Vladan Holcner, Ph.D.. Ten ve svém úvodním vystoupení za jednu ze zásadních otázek nejen vojenského vysokého školství, ale vysokého školství jako takového označil motivaci studentů, jež se pak odráží ve studijních výsledcích. Účastníkům kolokvia pak děkan Holcner popřál, aby se pro ně účast na akci stala zdrojem zajímavých a užitečných informací.

Vlastní program dopoledního jednání zahájila zvanou přednáškou profesorka Aneta Nowakowska-Krystman, prorektorka pro záležitosti studentů varšavské Akademie národní obrany, která referovala o systémovém přístupu k sociální a vlastenecké výchově v Polsku. Zabývala se otázkami jak přesvědčit mladé lidi, aby byli aktivní v oblasti obrany státu a jakými cestami formovat jejich vlastenecký postoj. V závěru svého vystoupení vyjádřila názor, že je nanejvýš důležité zvýšit citlivost mladých lidí na situace, které mohou ohrozit jejich život a zdraví a také ovlivnit blízké i vzdálené prostředí, v němž žijí.

Odpoledne probíhalo jednání kolokvia v sekcích, které se zabývaly vybranými problémy vysokoškolské přípravy vojenských profesionálů a pokroky v teorii vědních oborů vyučovaných na vysokých školách.​ 


Autor: Viktor Sliva​​ 

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa