Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na sportovní den se letos nejvíc těší jachtaři

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na sportovní den se letos nejvíc těší jachtaři

Počet shlédnutí: 63

12.5.2015 • Po dlouhé a chladné zimě se už konečně pomalu otepluje a brněnská přehrada je plná vody. Ve středu 22. dubna se letos poprvé otevřely dveře loděnice Univerzity obrany. Ing. Jiří Pařízek, CSc. slíbil, že na sportovní den rektora-velitele UO opět dá tři lodě na vodu. Svolal brigádu na přípravu loděnice, přibrzdil svým vozem u kolejí Chodská a Dobrovského, a ti největší nadšenci se za chvilku pustili do práce.

Skoro všechno, co se v loděnici v současně době nachází, je starší a v ne moc dobrém stavu. Dlouhá léta, voda a slunce udělaly své. Nicméně, na stěžování čas nemáme – milujeme tento sport, a proto děláme všechno, co je v našich silách, abychom toho co nejvíc zachránili a opravili, co se dá.

I když o berlích, kapitán Pařízek pečlivě usměrňoval a sledoval každý krok brigádníků. Za necelé dvě hodiny práce jsme společnými silami udělali všechno, co bylo na programu na ten den. Vybrali jsme nejlépe dochované desky a mužský tým je vynesl na vodu. Postavili z nich molo, u kterého na sportovní den budou ukotveny jachty a kanoe. Z držáku na stropu loděnice jsme vytáhli tři stěžně, aby nám před akcí byly hned po ruce.

Družstvo zatím má i jednoho ženského člena. Jachty jsme vytáhli na dvůr a byla odvedená i ta lehčí část práce. Suché listy, které se nějakým způsobem dostaly i do některých vnitřních částí loděnice, byly košťaty zameteny a schody vedoucí do loděnice a mola už vypadají trošku jinak. Byly provedeny i drobné opravy na lodních přívěsech.

Letos tato disciplína během sportovního dne dosáhne i mezinárodního charakteru – vyzkouší si ji i erasmoví studenti ze Slovinska a Polska. Počet účastníků bude omezen na 40. Na sportovní den 14. května 2015 se po nástupu odjíždí na brněnskou přehradu autobusem č. 2 od brány kasáren J. Babáka. V případě příznivého počasí se bude pádlovat z loděnice až pod hrad Veveří a zpět.

Chtěli bychom tuto cestou pozvat všechny milovníky tohoto vodního sportu z Univerzity obrany, ale i ty, co by si rádi vyzkoušeli něco nového a užili si krásného počasí na vodě, aby se k nám na sportovní den R-V UO přidali. Těšíme se na vás!


Autor: Branka Petković​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa