Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany součástí Brněnského Majálesu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany součástí Brněnského Majálesu

Počet shlédnutí: 172

12.5.2015 • Největší brněnský studentský open-air festival Majáles vyvrcholil 7. května 2015 na brněnském výstavišti. Letošní, již 12. ročník přilákal svojí hudební nabídkou ale i vlivem hezkého počasí na desetitisíce návštěvníků oslavujících mládí a příchod jara. Do Majálesu se letos zapojila i Univerzita obrany, která si pro návštěvníky připravila bohatý a pro mnohé netradiční program ukázek z činnosti studentů.

Účastníci Univerzitního jarmarku, v rámci kterého se prezentovaly brněnské vysoké školy, tak měli možnost vyzkoušet si přímo v informačním stanu Univerzity obrany modelaci bojové činnosti na taktickém simulátoru VBS2 nebo otestovat své střelecké dovednosti na laserovém střeleckém trenažéru a zjistit, že střelba, byť jen z malé vzdálenosti, může činit pro mnohé značný problém.

Největší pozornosti středoškoláků a vysokoškoláků se ovšem dostalo ukázkám boje z blízka MUSADO MCS, když studenti Univerzity obrany vytvořili pro diváky „novodobou arénu“, v níž ukazovali různé techniky boje holýma rukama či se zbraněmi. Návštěvníci, zejména z řad ženského publika, tak byli udiveni, k čemu všemu lze použít klasický šátek nebo třeba obyčejnou přilbu. Své vystoupení studenti zopakovali během několika hodin ještě vícekrát a vždy byli odměněni bouřlivým potleskem.

Je vidět, že Univerzita obrany nalézá stále nové možnosti, jak svým netradičním přístupem civilní veřejnost zaujmout a mile překvapit.


Autor: Roman Hanzlík​ 

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa