Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Budoucí nováčci byli vybráni

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Budoucí nováčci byli vybráni

Počet shlédnutí: 271

11.5.2015 • V těchto dnech jsou na příslušné adresy rozesílána rozhodnutí o výsledku přijímacího řízení na vojenské magisterské studium na Fakultě vojenského leadershipu. Uchazeči o studium na druhé brněnské součásti Univerzity obrany, Fakultě vojenských technologií již rozhodnutí obdrželi, protože příslušná komise výsledky přijímacích zkoušek zhodnotila na konci dubna.  

Více než dvě stovky pozvaných uchazečů o vojenské studium na FVT skládaly ve dnech 13. až 17. dubna přijímací zkoušky z matematiky a angličtiny a poté prokazovaly svou tělesnou zdatnost na stadionu VUT v areálu pod Palackého kopcem. Uchazeči nejprve museli za minutu provést alespoň 35 cviků leh-sed a pak za 12 minut na oválu uběhnout nejméně 2300 metrů. Každý leh-sed či uběhnutý metr navíc pro ně znamenal lepší bodové ohodnocení. Podmínky přijímací zkoušky splnilo a přijato bylo 161 uchazečů.

V následujícím týdnu se dostavilo 316 středoškoláků k přijímací zkoušce na FVL. Obsah zkoušky byl obdobný, pouze matematiku nahradil test studijních předpokladů. „Studovat na vojenské škole byl už můj dětský sen, navíc můj táta pracuje u policie,“ vysvětlil důvod své přítomnosti Ondřej Sirotek, gymnazista z Příbrami. Osobní příklad přivedl k přijímačkám na Univerzitu obrany i Denisu Tomeszovou, studentku zdravotnické školy z Karlových Varů: „Můj přítel je voják, navíc absolvent univerzity,“ uvedla mladá dívka.

Zadání přijímací zkoušky na FVL splnilo 241 uchazečů, 192 z nich bylo přijato ke studiu. Stejně jako v případě sesterské brněnské fakulty jsou potenciální nováčci přijati většinou podmínečně, protože ještě musí do 19. června doložit úspěšné složení maturitní zkoušky nebo absolvování zdravotní prohlídky ve vojenské nemocnici. Ti, kteří dané podmínky splní, budou na první srpnový den povoláni k zahájení základního výcviku.   


Autor: Viktor Sliva

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa