Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Udělena cena rektora za vědeckou práci

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Udělena cena rektora za vědeckou práci

Počet shlédnutí: 687

23.4.2015 • Na čtvrtečním zasedání Vědecké rady Univerzity obrany převzal Cenu rektora za vědeckou práci v roce 2014 podplukovník doc. RNDr. Miroslav Pohanka, Ph.D. D.Sc., zástupce vedoucího Katedry molekulární patologie a biologie na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové.

Podplukovník Miroslav Pohanka získal loni v listopadu titul doktor věd, nejvyšší současné odborné ocenění vědce, udělované Akademií věd České republiky jako výraz ocenění zvláště vysoké kvalifikace prokázané vytvořením závažných a vědecky originálních prací důležitých pro rozvoj bádání v daném vědním oboru. Před Komisí pro obhajoby disertací při ústavu analytické chemie Akademie věd v Brně podplukovník Pohanka obhájil disertační práci na téma „Cholinesterasy v analýze a diagnostice". 

Dalším bodem programu zasedání Vědecké rady UO bylo předání jmenovacího dekretu novému členu tohoto sboru, kterým se stal plukovník doc. Dr. Ing. Alexandr Štefek, jež byl posléze v souvislosti s nedávným jmenováním do funkce prorektora pro vědeckou a expertní činnost ustanoven místopředsedou vědecké rady.

Dosavadní místopředseda Vědecké rady UO plukovník prof. Ing. Martin Macko, CSc. poté prezentoval vyhodnocení vědecké činnosti za rok 2014. V úvodu konstatoval, že dlouhodobý záměr Univerzity obrany ve strategii výzkumu a vývoje byl naplněn. Vědecká rada také projednala návrh seznamu členů pro sestavování komisí k vykonání státních doktorských zkoušek a obhajob disertačních prací doktorského studijního programu Vojenská logistika a návrh na složení habilitační komise v rámci habilitačního řízení s podplukovníkem Ing. Pavlem Otřísalem, Ph.D., MBA v oboru Ochrana vojsk a obyvatelstva.


Autor: Viktor Sliva

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa