Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vyhlášení výsledků studentské fotosoutěže

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vyhlášení výsledků studentské fotosoutěže

Počet shlédnutí: 552

10.4.2015 • Ve čtvrtek 9. března byly v sále Klubu UO v Šumavské ulici vyhlášeny výsledky fotosoutěže na téma „Doprava a dopravní prostředky“, kterou pro všechny studenty Univerzity obrany vyhlásil rektor-velitel brigádní generál Bohuslav Přikryl. Ten se však vzhledem ke změně termínu návštěvy náměstka MO nemohl slavnostního ceremoniálu zúčastnit, a tak jeho jménem cenu vítězi v podobě externího harddisku předal zástupce rektora plukovník gšt. Milan Marek.

Hodnoticí komise ve složení předseda Mgr. Marek Žižlavský, členové štábní praporčík Bc. Libor Pliešovský a PhDr. Ivana Nekvapilová, Ph.D. posuzovala celkem 62 přihlášených fotografií, jež pocházely nejen z fotoaparátů, ale v souladu s technologickým vývojem i z mobilních telefonů. Fotografie byly hodnoceny jak z hlediska technického provedení, tak na základě uměleckého dojmu.

Obě tato kritéria nejlépe splnil a vítězem soutěže se stal nadrotmistr Bc. Jan Hruška se snímkem zachycujícím letoun na večerní obloze. „Bohužel na fotografii není vidět, že větroň právě přelétá nad jezerem,“ prozradil okolnosti vzniku snímku vítěz soutěže ve svém krátkém vystoupení po převzetí ceny. Hodnoticí komise spolu s ním ocenila i autory dalších dvou fotografií - svobodníka Tomáše Miču a civilní studentku Michaelu Imramovskou, kteří zachytili vozidlo Tatra během výcviku a tramvaj v ulicích San Francisca.


Fotogalerie:

​ Všechny soutěžní snímky fotosoutěže​​ 


Autor: Viktor Sliva

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa