Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Profesora Buřitu přijal náčelník generálního štábu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Profesora Buřitu přijal náčelník generálního štábu

Počet shlédnutí: 600

3.4.2015 • Při příležitosti nedávných sedmdesátých narozenin byl prof. Ing. Ladislav Buřita, CSc. přijat náčelníkem Generálního štábu Armády České republiky armádním generálem Ing. Petrem Pavlem, M.A. a oceněn za dlouholetou práci ve prospěch resortu obrany.

Vedle blahopřejných dopisů a přání od rektora-velitele, vedoucích funkcionářů univerzity a fakulty se tak dostalo profesoru Ladislavu Buřitovi ocenění od nejvyššího funkcionáře české armády.

Profesor Buřita je příslušníkem resortu obrany po celou dobu své pracovní kariéry, nejprve v letech 1965 až 1995 jako voják z povolání a poté jako občanský zaměstnanec. Pracoval ve výpočetním středisku generálního štábu a na výzkumném pracovišti armády, od roku 1987 je vědecko-pedagogickým pracovníkem Vojenské akademie a Univerzity obrany. V roce 1991 byl jmenován docentem a v roce 2003 profesorem. Působí na Katedře komunikačních a informačních systémů Fakulty vojenských technologií.

Je uznávaným odborníkem v oblasti informačních a znalostních systémů, členem vědeckých rad Vysokého učení technického v Brně, Fakulty podnikatelské VUT v Brně a Fakulty vojenských technologií UO. Byl členem řady kvalifikačních komisí a školitelem 9 studentů, kteří úspěšně ukončili doktorská studia. Prof. Buřita byl odpovědným řešitelem fakultního výzkumného záměru, projektu obranného výzkumu MENTAL a řešitelem dalších projektů. Stále publikuje, účastní se významných mezinárodních a národních konferencí a v řadě z nich je členem programového výboru.


Autor: Vlastimil Malý, foto: GŠ AČR

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa