Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Doktorské studium na UO obohatilo vojenskou praxi

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Doktorské studium na UO obohatilo vojenskou praxi

Počet shlédnutí: 705

27.3.2015 • „Začal jsem se na plánování a řízení dívat z pohledu informatiků, musel jsem proniknout do jejich tajů. Tedy ne přímo do programovacích jazyků, ale spíše metod, které ke své práci používají, abych jako zadavatel mohl dát jasné požadavky, které jsou schopni splnit,“ popisuje jeden z přínosů svého právě završeného doktorského studia na Fakultě vojenského leadershipu Univerzity obrany velitel 15. ženijního pluku plukovník gšt. Ing. Róbert Bielený, Ph.D., MSS.

Doklad o úspěšném ukončení studia převzal spolu s dalšími 15 absolventy ve čtvrtek odpoledne v aule Univerzity obrany. Slavnostního ceremoniálu se spolu s prorektorem pro vzdělávání a záležitosti studentů prof. RNDr. Zdeňkem Zemánkem, CSc. a akademickými hodnostáři obou brněnských fakult Univerzity obrany zúčastnili i početní hosté, příbuzní a známí promovaných absolventů. Akademický slib složilo a své diplomy převzalo nejprve 13 nových doktorů, kteří nejvyšší vysokoškolské vzdělání získali na Fakultě vojenského leadershipu.

„Vstoupili jste mezi výkvět společnosti, který kromě hlubokých teoretických a praktických poznatků a schopnosti aplikace odpovídajících metod v daném oboru musí splňovat i další atributy,“ obrátil se k absolventům děkan fakulty plukovník doc. Ing. Vladan Holcner, Ph.D.: „Jedná se především o vnitřní pokoru, poctivost a čestnost. Jsou nezbytné pro to, abyste i do budoucna mohli být nejenom předními odborníky ve svých oborech, ale především opravdovými, široce respektovanými osobnostmi.“

Třem absolventům doktorského studia na Fakultě vojenských technologií poté popřál její děkan plukovník doc. Ing. Libor Dražan, CSc., aby nabyté znalosti a poznatky mohli uplatnit nejen v Armádě České republiky nebo na Univerzitě obrany, ale také na jiných školách, ve vědě a výzkumu, ve státní správě či dalších oblastech lidské činnosti.

Právě praktické uplatnění výsledků svého studia si vzal za cíl plukovník gšt. Róbert Bielený při výběru tématu své disertační práce. „Chtěl jsem zpracovat téma, které přinese něco pro vojsko z mého tehdejšího pohledu velitele ženijního praporu či náčelníka ženijního vojska. Jde o ženijní podsystém velení a řízení v podmínkách network-enabled capability,“ ohlíží se za svou někdejší volbou plukovník gšt. Bielený. Na základě disertační práce se mu podařilo připravit podmínky pro projekt obranného výzkumu, který v současnosti dobíhá s komerčním dodavatelem a který se nyní bude ve vojsku testovat.


Fotogalerie:

 Slavnostní promoce absolventů doktorkého studia ​​​​


Autor: Viktor Sliva​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa