Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vyřazeni účastníci nově koncipovaného Kurzu GŠ

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vyřazeni účastníci nově koncipovaného Kurzu GŠ

Počet shlédnutí: 2404

13.3.2015 • V prostorách klubu Univerzity obrany na Šumavské ulici bylo ve čtvrtek dopoledne slavnostně vyřazeno osm absolventů 27. kurzu Generálního štábu, který nesl historický přídomek armádního generála Aloise Lišky. Osvědčení o absolvování kurzu předával spolu s rektorem-velitelem Univerzity obrany brigádním generálem Bohuslavem Přikrylem i zástupce náčelníka Generálního štábu AČR generálmajor František Malenínský, který účastníky označil za pionýry nového pojetí kurzů Generálního štábu.

V souladu s aktuálními požadavky AČR byl v nově pojatém kurzu kladen větší důraz na aktivní participaci studentů na procesu vzdělávání a také na změnu způsobu myšlení, na všeobecný rozhled a ostatní osobnostní charakteristiky typické pro vyzrálou osobnost občana – profesionálního vojáka. Generálmajor Malenínský ocenil rozhodnutí zkrátit kurz z ročního trvání na šest měsíců. „Pro mě jste pionýři, jste první kurz, který má zkušenost, co to je šest měsíců se učit, připravovat závěrečné práce a zároveň se chystat na jejich obhajobu,“ uvedl zástupce náčelníka GŠ. Kvalitu připravených závěrečných prací přitom o den dříve mohl sám posoudit jako předseda zkušební komise. „Jste generace, na níž může armáda opravdu stavět svou budoucnost,“ shrnul generálmajor Malenínský své hodnocení absolventů kurzu.

Pět účastníků absolvovalo kurz s vyznamenáním, dva z nich byli navíc oceněni za dosažené výsledky. Plukovníkovi gšt. PhDr. Romanu Bisovi, MBA, veliteli Velitelství Vojenské policie Tábor, udělil zástupce náčelníka GŠ věcný dar za dosahování výborných studijních výsledků a aktivní přístup k plnění povinností v průběhu celého studia. Rektor-velitel Univerzity obrany Bohuslav Přikryl pak na návrh ředitele Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií udělil svou cenu plukovníkovi gšt. Ing. Vratislavu Osvaldovi, zástupci ředitele – řediteli odboru výcviku a vzdělávání Centra ochrany proti zbraním hromadného ničení Vyškov za výborné výsledky a vzorné plnění úkolů v průběhu celého kurzu.

Generál Bohuslav Přikryl i oceněný plukovník gšt. Roman Bis se ve svých vystoupeních dotkli významného rysu nového pojetí kariérových kurzů, kterým je posílená zpětná vazba. „Vedení školy i Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií si uvědomují význam vzájemné interakce mezi učiteli a vámi. V tomto ohledu jsme přijali řadu opatření, umožňujících reagovat na vaše vznesené podnětné připomínky, které zapracujeme do nové učební dokumentace,“ uvedl rektor-velitel směrem k absolventům právě zakončeného 27. kurzu Generálního štábu armádního generála Aloise Lišky.


Fotogalerie:  Slavnostní vyřazení absolventů KGŠ ​​​


Video:

​​


Autor: Viktor Sliva​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa