Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany přijímá přihlášky ještě do konce března

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany přijímá přihlášky ještě do konce března

Počet shlédnutí: 455

3.3.2015 • I když posledního února skončil termín pro podání přihlášky na většině vysokých škol, na některé studijní programy Univerzity obrany si mohou středoškoláci podávat přihlášku až do konce března. Tuto šanci mohou využít například zájemci o pětiletý magisterský studijní obor Řízení a použití ozbrojených sil, ve kterém se od loňského roku nově připravují budoucí velitelé jednotek Armády České republiky. 

Tento nový manažerský obor nabízí Fakulta vojenského leadershipu, která vzdělává budoucí velitele pozemních jednotek a také štábní specialisty pro oblasti řízení zdrojů v ozbrojených silách a analýzy informací v obraně. Absolvent daného oboru se po pěti letech studia a vojenské přípravy stane důstojníkem české armády, odborně vzdělaným, fyzicky zdatným a jazykově vybaveným vojenským profesionálem.

Uchazeči jsou přijímáni do studijního oboru Řízení a použití ozbrojených sil a v průběhu studia, zpravidla po šestém semestru budou na základě aktuálních požadavků ministerstva obrany, svých studijních výsledků, osobnostních předpokladů a svého zájmu zařazováni do jednotlivých studijních modulů. Jde o moduly Vševojskový velitel, Velitel průzkumných jednotek, Velitel ženijních jednotek, Velitel dělostřeleckých jednotek, Velitel chemických jednotek, Vojenská logistika, Řízení finančních zdrojů, Řízení lidských zdrojů nebo Management informačních zdrojů. 

Odborníci se shodují, že při výběru vysoké školy mají maturanti klást důraz na uplatnění absolventů v praxi a jejich zaměstnatelnost. Absolventi vojenské vysoké školy mají jistotu zaměstnání v kariéře vojenského profesionála a dále se mohou odborně rozvíjet. „Studijní program Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany poskytuje absolventům standardní vzdělání v daném oboru, plně srovnatelné se vzděláním na civilních vysokých školách, které je rozšířeno o speciální vojensko-odbornou a vojensko-profesionální přípravu podle potřeb armády. Tím jsou vytvořeny základní předpoklady pro plnohodnotné uplatnění absolventů ve vojenském i civilním životě,“ říká proděkan pro studijní a pedagogickou činnost fakulty docent Marek Sedlačík.

Nezanedbatelnou stránkou je také zabezpečení studentů během studia. Na Univerzitě obrany vojenští studenti pobírají pravidelný měsíční plat, mají bezplatné ubytování na kolejích a vystrojení vojenským stejnokrojem. Nadaní a aktivní studenti získávají různá stipendia, jako je prospěchové, tvůrčí či výzkumné. Ovšem uzavírají závazek ke službě v AČR na dobu studia a po jeho ukončení na dobu dvojnásobku doby trvání studia. Absolventi nově nabízeného oboru tedy musí odsloužit v armádě minimálně deset roků. 

Přihlášky ke studiu oboru Řízení a použití ozbrojených sil přijímá Fakulta vojenského leadershipu UO do 31. března 2015. Odeslání přihlášky není dobré ponechávat na poslední chvíli. Je lepší mít časovou rezervu, protože uchazeči musí ještě před tím navštívit armádní rekrutační středisko nebo pracoviště. 

Zájemcům o civilní studium je Fakultou vojenských technologií Univerzity obrany nabízen zcela nový bakalářský studijní program Technologie pro obranu a bezpečnost se studijními obory Komunikační a informační technologie, Technologie pro ochranu majetku a osob, Zbraně a munice. Přihlášky ke studiu těchto tříletých oborů přijímá fakulta rovněž do 31. března 2015.


Autor: Pavel Pazdera​, foto: archiv UO ​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa