Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Pracovní návštěva z Arménie v rámci programu DEEP

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Pracovní návštěva z Arménie v rámci programu DEEP

Počet shlédnutí: 370

26.2.2015 • Ve dnech 18. a 19. února 2015 hostila Fakulta vojenského leadershipu delegaci z Arménie. Delegaci tvořili tři experti arménského ministerstva obrany a Vojenského institutu v Jerevanu. Celá aktivita proběhla pod záštitou aliančního programu ve prospěch partnerských zemí NATO Defence Education Enhancement Programme (DEEP).

Dvoudenní pracovní jednání bylo pojato jako série interaktivních prezentací, diskuzí a ukázek učebně-výcvikové základny. Po formálním přivítání arménské delegace na půdě Univerzity obrany, provedl úvodní prezentaci doktor Aleš Binar, proděkan pro vnější vztahy a rozvoj Fakulty vojenského leadershipu. V jejím průběhu seznámil zahraniční hosty s Univerzitou obrany, jejím posláním, organizační strukturou, studijními programy a s průběhem studia na univerzitě.

V návazných prezentacích a diskuzích, které vedl děkan Fakulty vojenského leadershipu plukovník docent Vladan Holcner, byly otevřeny klíčové aspekty aktuální vzdělávací strategie Univerzity obrany, přístup k formování vzdělávacího obsahu na základě požadavků ozbrojených sil při respektování národních a evropských vzdělávacích standardů. Zvláštní pozornost byla věnována specifikům souvislého pětiletého studijního programu fakulty zaměřeného na přípravu budoucích kariérních důstojníků – velitelů AČR. Docent Marek Sedlačík, proděkan pro studijní a pedagogickou činnost, představil stávající proces akreditací vysokoškolských studijních programů v České republice.

Následující den byl dán prostor opět jak Fakultě vojenského leadershipu, tak Fakultě vojenských technologií a Centru jazykového vzdělávání. Fakultu vojenských technologií reprezentoval plukovník docent Vlastimil Malý, proděkan pro vnější vztahy a rozvoj. Svůj příspěvek věnoval vzdělávacím aktivitám fakulty, zejména magisterskému studijnímu programu Vojenské technologie. Za oblast jazykové přípravy pak vystoupila doktorka Mária Šikolová, která arménskou delegaci seznámila s formami a metodami výuky anglického jazyka na Univerzitě obrany.

Další body programu byly věnovány otázkám souvisejícím s personálním zajištěním akreditací a řízením kariér akademických pracovníků, přístupem k usměrňování a hodnocení aktivit studentů a také otázkám organizace a plánování akademických činností ve specifickém vojenském prostředí.

Záměrem hostitelů bylo předložit srozumitelnou formou co nejvíce informací stran studijních programů a struktury studia, a to tak, aby se Univerzita obrany a její vzdělávací strategie mohly stát případným vzorem pro rozvoj arménské vojenské vysoké školy. V této souvislosti byly taktéž diskutovány možnosti případného studia personálu arménského ministerstva obrany na Univerzitě obrany


Text: Aleš Binar, Vladan Holcner, foto: Pavel Pazdera​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa