Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Student UO Lubomír Almer mezi elitou AFCEA

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Student UO Lubomír Almer mezi elitou AFCEA

Počet shlédnutí: 899

 20.2.2015  V minulém týdnu převzal civilní student oboru Bezpečnostní management Lubomír Almer v americkém městě San Diego na půdě tamějšího Convention Center prestižní Regional Distinguished Young AFCEAN 2014 Award. Cena je udělována na základě rozhodnutí regionálního viceprezidenta AFCEA elitní skupině osobností za jejich výjimečné počiny.

„Byla to nádherná zkušenost – poznal jsem novou zemi, setkal jsem se se spoustou odborníků na informatiku, z nichž mnozí jsou příslušníky americké armády v aktivní službě. Viděl jsem tam nejnovější technologie a technická řešení,“ hodnotí svůj týdenní pobyt v San Diegu posluchač navazujícího magisterského studia na Fakultě vojenského leadershipu bakalář Lubomír Almer. Vyhlášení cen Regional Distinguished Young AFCEAN 2014 bylo součástí konference AFCEA WEST 2015, v jejímž rámci členové programu Young AFCEA mimo jiné probírali budoucí vizi své organizace a také způsob vzájemné komunikace mezi jednotlivými pobočkami. K tomuto účelu byla vytvořena internetová stránka, kterou její tvůrci představili během konference.

„My udělení ceny RDY AFCEAN 2014 považujeme nejen za individuální uznání odborných schopností Lubomíra Almera, ale také za potvrzení významu a prestiže Studentského klubu AFCEA na Univerzitě obrany,“ hodnotí úspěch brněnského studenta prezident České pobočky AFCEA Josef Strelec.

Mezi patnácti účastníky, kteří na konferenci převzali zmíněné ocenění, převažovali Američané. „Podle mého soudu jsem byl mezi oceněnými nejmladší,“ vzpomíná na slavnostní ceremoniál bakalář Lubomír Almer, jehož z odborného programu konference zaujala především živá demonstrace kybernetického útoku: „Princip a technické okolnosti jsem znal, ale bylo zajímavé naživo sledovat samotný průběh toho procesu.“

Absolvent střední školy se zaměřením na informační technologie se nechtěl stát dalším z řady programátorů a svou profesní dráhu zaměřil na obor kybernetická bezpečnost. „V roce, kdy jsem maturoval, se tento obor otevíral pouze na Univerzitě obrany, takže mé rozhodnutí bylo jasné,“ vzpomíná Lubomír Almer na okolnosti, které ho přivedly k civilnímu studiu vojenské vysoké škole. Svůj zájem o obor potvrdil mimo jiné v roce 2013, kdy se stal zakládajícím členem tehdy ustaveného Studentského klubu AFCEA na Univerzitě obrany. V jeho rámci se zúčastnil se svými příspěvky řady konferencí a setkání a získal také stipendium, které je udělováno za velice striktních podmínek. Cesta za Atlantik pro prestižní cenu je vyvrcholením jeho dosavadního působení ve studentském klubu.

„V čase po skončení denního programu jsem stačil poznat velkou část San Diega a překvapila mě vstřícnost a komunikativnost tamních obyvatel,“ popisuje svou první transatlantickou zkušenost Lubomír Almer, který tak uplatnil i svou dobrou znalost angličtiny, již podle svých slov získal mimo jiné během bakalářského stupně svého studia na Univerzitě obrany. Překvapil ho také jiný způsob trávení volného času: „Lidé tam jen nesedí a nediskutují u piva, ale probíhají tam večery s různou náplní – od herních až po hudební či taneční.“   

„Získal jsem cenu, kterou mnoho lidí nemá. Bude to perlička v mém profesním životopisu,“ hodnotí své ocenění s odstupem několika dnů budoucí specialista na kybernetickou bezpečnost. Rostoucí počet internetových útoků věstí tomuto oboru zajímavou budoucnost.


Autor: Viktor Sliva​​, foto: AFCEA International a Pavel Pazdera

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa