Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
„Chci si dokázat, že mám na víc,“ říká uchazeč o studium na FVL

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

„Chci si dokázat, že mám na víc,“ říká uchazeč o studium na FVL

Počet shlédnutí: 165

13.2.2015 • Naposledy v tomto akademickém roce se ve čtvrtek 12. února otevřely symbolické dveře Univerzity obrany pro ty zájemce, kteří chtěli osobně získat informace o studiu. Samostatnou prezentaci v tento den uspořádala v prostorách Klubu Univerzity obrany v Šumavské ulici Fakulta vojenského leadershipu. Ústřední bod programu, kterým byla přednáška o náplni a formách studia a o cestě k profesi vojáka z povolání, navštívilo 150 zájemců a jejich rodinných příslušníků a známých.

Děkan Fakulty vojenského leadershipu plukovník Vladan Holcner se v úvodu prezentace podělil s účastníky o aktuální novinku, kterou je vítězství FVL ve studentské anketě o nejlepší fakultu roku 2015, a to v kategorii Policie a vojenství. „Vám, kteří jste dosud nerozhodnuti, přeji, abyste dobře vybrali a i díky tomu byli v budoucnu spokojeni,“ popřál děkan plukovník Holcner přítomným a po jeho úvodním vystoupení podávali další představitelé fakulty informace o vojenském i civilním studiu na FVL.

Přihlášku k vojenskému studiu má spolu s jinými podanou i Michal Gromoš z Prahy, jemuž zkušenost z armádního prostředí zprostředkovali rodiče. „Většina mých vrstevníků vysedává u piva a já si chci dokázat, že mám na víc,“ uvádí letošní maturant jeden z důvodů, které ho vedly k zájmu o vojenskou profesi. V rámci loni zavedených pětiletých magisterských programů ho v případě přijetí čeká tříletý společný základ a poté podle osobního zájmu, studijních výsledků a potřeb armády přidělení do konkrétního studijního modulu, kterým by v Michalově případě měl být Velitel průzkumných jednotek.

Pro informace potřebné pro rozhodnutí o své budoucí profesi přijel z Jedovnic Martin Res, nyní student třetího ročníku střední školy. „Myslím, že fyzicky bych na to měl, a protože studuji na gymnáziu, doufám, že bych mohl zvládnout i vlastní studium,“ hodnotí své šance Martin. A na základě čtvrteční prezentace se víceméně rozhodl pro vojenské studium: „Přesvědčil jsem se, že Univerzita obrany je škola na úrovni.“ Podat přihlášku na civilní formu studia přijela z Písku Irena Kudrličková. Z nabídky bakalářského studijního programu si vybrala obor Ochrana obyvatelstva.

Doprovodný program posledního letošního dne otevřených dveří na Univerzitě obrany tvořila ukázka zásahu proti teroristům v podání taktické skupiny Commandos, prezentace ručních zbraní a nechyběla také možnost vyzkoušet si test studijních předpokladů.


Autor: Viktor Sliva​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa