Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zahájen nový běh Kurzu pro vyšší důstojníky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zahájen nový běh Kurzu pro vyšší důstojníky

Počet shlédnutí: 1455

10.2.2015 • V pondělí 9. února bylo na Univerzitě obrany slavnostně zahájeno studium posluchačů Kurzu pro vyšší důstojníky. Jde o další běh pětiměsíčního prezenčního kurzu, který je vyučován v rámci programů celoživotního vzdělávání důstojníků Armády České republiky. V tomto kurzu se bude vzdělávat 25 důstojníků. 

Účastníky kurzu přivítal Ing. Josef Procházka, zástupce ředitele Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany, které je garantem Kurzu pro vyšší důstojníky. „Kurz zahajujete v období, kdy armáda vstupuje do další fáze, v níž dění bude usměrňovat nový zákon o vojácích z povolání,“ uvedl Josef Procházka a doplnil: „V rámci kurzu získáte základy pro úspěšné fungování v rámci Generálního štábu či v aliančním prostředí, osvojíte si nejmodernější metody vedení lidí.“

Kurz bude realizován na základě nového konceptu kariérové přípravy důstojníků AČR. V daném kurzu se vzdělávají důstojníci v hodnosti od kapitána s předpoklady zastávat velitelské a štábní funkce se stanovenou hodností major a podplukovník. 

Výuka je zaměřena na bezpečnostní a obrannou politiku, obranné plánování, leadership a vojenské umění. Cílem Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií je výuku co nejvíce přiblížit potřebám armády. „Studenti mají v průběhu studia možnost vznášet připomínky k jednotlivým mentorům, připomínky ke struktuře a my pak k tomu přihlížíme, takže 10 – 20 procent náplně kurzu upravujeme,“ popsal již dříve jeden z nových aspektů stávající koncepce ředitel centra brigádní generál v záloze Ing. František Mičánek.

 

Autor: Viktor Sliva​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa